Nogomet
10

Jusufbegović: Velež je zasluženo pobijedio

Piše: A. M.
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nedim Jusufbegović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Velež je jučer upisao i drugi trijumf u novoj sezoni i tako uhvatio priključak za vodećim klubovima na tabeli Premijer lige. Travničani su imali prednost koja je vrlo brzo anulirana, a do kraja su se na obje strane redale prilike jedna za drugom.

"Prava prvenstvena utakmica. Dosta borbenosti kod igrača i Veleža i Travnika, tako da mislim da je publika u Mostaru mogla uživati i da je imala šta vidjeti. Poveli smo na vrijeme, ali prednost nažalost nismo znali sačuvati do kraja. Velež se brzo konsolidovao i bolje otvorio drugo poluvrijeme. U finišu smo bili konkretniji i za nijansu bolji, ali to nismo kapitalizirali. Ostaje nam da se prestrojimo do narednog kola kada moramo pobijediti. Rezultat je po meni realan,“ mišljenje je Osme Bajrića, trenera Travnika.

Nedim Jusufbegović kraj jučerašnje utakmice dočekao je sa osmijehom na licu, sa rukama podignutim visoko u zrak. Velež je nakon četiri uvodna kola u samom vrhu, uz dva trijumfa i dva remija.

"U počeku smo imali inicijativu, a onda je uslijedio pravi šok i naivno primljen pogodak. Trebalo nam je sedam minuta da dođemo sebi i nastavimo igrati onako kako smo zaigrali od starta utakmice. Dobro smo se vratili i na poluvrijeme otišli sa prednošću. Nastavak susreta smo bolje otvorili, ali loša realizacija, pad koncentracije i sebičnost su utjecali da ne postignemo gol. Utakmicu smo morali i trebali riješiti ranije jer smo u finišu sami sebe doveli u problem i postajali nervozni. Rezultat je na kraju realan. Travnik zna igrati i ja im želim što brži bijeg iz krize,“ rekao je Jusufbegović.