Nogomet
5

Jusufbegović i Mićić složni: Trijumf Veleža je zaslužen

Piše: A. M.
Nedim Jusufbegović
Nedim Jusufbegović
Teže od očekivanog fudbaleri Veleža danas su u Vrapčićima porazili Drinu Zvornik. Novajlija u Premijer ligi posebno je Rođenima dobro parirao tokom prvog poluvremena, a da je Veležov trijumf na kraju zaslužen na kraju utakmice konstatovala su oba stručnjaka.

"Po meni, veoma kvalitetna utakmica. Imali smo neke prilike koje nažalost nismo realizovali. Tokom prvog poluvremena smo dobro stajali na terenu, protivniku smo kvalitetno parirali, da bi već na početku nastavka primili gol greškom naše odbrane. Teško je kasnije bilo vratiti se, a i Velež je imao još nekoliko prilika. Pobjeda Veleža na kraju je zaslužena,“ izjavio je Dragan Mićić, trener FK Drina. Nedim Jusufbegović je kazao kako je očekivao tešku utakmicu, a rezultat je na kraju zadovoljavajući.

"Teška utakmica. Čim smo pobijedili, rezultat je dobar. Drina je jako kvalitetan protivnik i tešku utakmicu smo iskreno i očekivali. Dobro su nam parirali, posebno tokom prvog poluvremena. Imali smo određene prilike, a i protivnik je također imao svoje i možda ne bi bilo nezasluženo da su postigli gol. Smatram da smo imali više prilika za gol i zbog toga kažem da smo zasluženo pobijedili,“ mišljenje je Nedima Jusufbegovića.