Nogomet
5

Jusufbegović i Zvonić najavili pobjedu protiv Travnika

Piše: A. M.
Bod osvojen na Koševu pravu vrijednost dobit će tek u slučaju da Velež sutra na svom stadionu pobijedi Travnik u 4. kolu Premijer lige BiH.
Denis Zvonić
Denis Zvonić
Travničani su tradicionalno neugodan gost u Mostaru što su na današnjoj konferenciji za medije podcrtali Veležov nogometaš Denis Zvonić i trener Nedim Jusufbegović.

“Nijedna ekipa, bez obzira na rezultate koje ima, ne smije se podcijeniti. Travnik nije dobro otvorio novo prvenstvo, ali to je još uvijek početak i mnogo toga se može promjeniti. Maksimalni respekt prema protivniku i naravno cilj su tri boda. Travnik ima dosta dobrih igrača, koji mogu itekako ugroziti naš gol,” rekao je Nedim Jusugbefović.

Slično razmišlja i Denis Zvonić, mladi fudbaler koji se dobrom igrom na Koševu u prošlom kolu izborio za mjesto u timu.

“Gosti imaju svoju računicu za sutra, a mi naravno želimo pobijediti. Moramo ispoštovati ono što od nas bude zatražio stručni štab i uz maksimalan angažman vjerujem da možemo doći do željenog rezultata", naglasio je Zvonić.

U timu Veleža zbog crvenog kartona u prošlom kolu neće biti Darka Maletića, dok je zbog povrede odsutan Samir Merzić. Admir Vladavić nakon povrede nije dosegnuo željeni nivo forme, pa će sutrašnju utakmici vjerovatno početi sa klupe za rezervne igrače.

Sastav koji će Nedim Jusufbegović suprostaviti Travniku izgleda ovako:

Dragojević, Hodžić, Škahić, Škaljić, Pejić, Nikolić, Janković, Zvonić, Hebibović, Haurdić i Popović (Vladavić).