Nogomet
0

Jusufbegović: Ako je neko raspirivao strasti, onda su to gosti

Piše: A. D.
Zvijezda Gradačac jučer je izdala saopštenje za javnost u kojemu je iskazano nezadovoljstvo gostoprimstvom od strane FK Velež i navijača ovog kluba.

Prozvan je i trener Nedim Jusufbegović za koga su u Gradačcu konstatovali da je raspirivao strasti i pridonio incidentima nakon utakmice.

“Osjetio sam potrebu da se oglasim, ne iz razloga da se za nešto pravdam, već iz razloga što je normalno da se čuje i druga strana. Osim toga to je moja obaveza prema navijačima i simpatizerima Veleža. Ja sam cijelim tokom utakmice smirivao strasti, a za to postoje brojni svjedoci kao i snimak utakmice. To je video i gospodin Šegrt, a to je dotični i potvrdio prije zvanične press konferencije nakon meča”, izjavio je Jusufbegović.

Osvrnuo se Veležov trener i na gostovanje u emisiji na FACE TV u nedjelju u popodnevnim satima.

“Ja sam gostujući u emisiji kod gospodina Mijajlovića na FACE TV pohvalio odnos naših navijača prema nama. Oni su nas na na pravi način bodrili tokom svih 90 minuta utakmice bez ijednog ružnog povika i ružne riječi. Ja tribine čujem, ali ih ne gledam i ako su postojale neke nepravilnosti u njihovom ponašanju, neka ih sankcionišu nadležni organi”, dodao je Jusufbegović.

“Mi smo na fer način došli do pobjede, na terenu nije bilo nijednog grubog starta ni ružne riječi pa se još više čudim čemu sve ovo. Zvijezda nije spomenula ponašanje njihovog fudbalera koji je pljuvao prema centralnoj tribini. Ako je neko raspirivao strasti, onda su to bili oni”, kazao je na kraju Veležov trener.