Nogomet
0

Petar Šegrt: Tužan sam, zaslužili smo bod

Piše: A. D.
U neizvjesnoj utakmici fudbaleri Veleža dosta sretno su uspjeli u samom finišu upisati novi trijumf.

Poražena je Zvijezda iz Gradačca rezultatom 3:2. Nakon meča trener Petar Šegrt imao je dosta zamjerki na organizaciju utakmice, te je utvrdio da je Zvijezda zaslužila makar bod, dok Nedim Jusufbegović smatra da je pobjeda Veleža zaslužena.

“Sretna pobjeda Veleža. Bilo je teško, imali smo euforiju dobrim dijelom utakmice, zasluženo smo vodili, ali smo na kraju nažalost doživjeli poraz. Kod izjednačujućeg pogotka Veleža naš igrač je ležao na travi, a domaći igrači nisu ispoštovali fair play već su nastavili igrati. Publika je moje igrače gađala kamenicama i upaljačima. Tim stvarima se mora stati u kraj. Mi hoćemo da igramo fudbal. Tužan sam, igrači su se borili i dali su sve od sebe danas. Sudija mi je rekao da je vidio sve te propuste domaćina. Oni će dobiti kaznu od Nogometnog saveza, ali kakva je to nama satisfakcija. Mi smo izgubili bod koji smo zaslužili”, rezimirao je Petar Šegrt.

“Ja ne želim komentarisati publiku i sudije. To je sastavni dio ovog sporta, uvijek nadležnim organima prepuštam da rade svoj posao. Bilo je teško, teren je bio težak i na njemu nismo mogli uspostaviti pas igru. Dobro smo otvorili utakmicu, ali je Zviejzda u nastavku bila opasna i da je Stojanov iskoristio priliku koju je imao mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru. U drugom poluvremenu smo preskakanjem igre pokušali do pogotka, to nam se na kraju isplatilo, pobijedili smo, po meni sasvim zasluženo”, riječi su Nedima Jusufbegovića.