Nogomet
6

Alfredo Casimiro: Penal za Velež je poklon sa neba

Piše: D. Brkić
U derbiju starih rivala u okviru 13. kola BHT Premijer lige BiH, Sloboda i Velež su podijelili bodove na stadionu Tušanj pred oko 1.000 gledalaca. Svoje navijače imali su i gosti, koji su sa stadiona ispraćeni u 70. minuti.

Podsjetimo, Velež je iz jedanesterca preko Blagojevića stekao prednost, dok je Slobodi bod donio Selamović deset minuta prije kraja.

"Svojim igračima ne mnogo toga zamjeriti. Borili su se koliko su mogli protiv svih protivnika koje smo imali danas na utakmici. Bilo je puno čudnih stvari. Počev od kartona za moje igrače koji su imali po dva žuta, pa do penala i gola koji je za Velež poklon sa neba. Mi moramo ići dalje, imamo još dvije utakmice, a onda ćemo vidjeti šta ćemo uraditi“, kaže Alfredo Casimiro, portugalski stručnjak, koji je danas po prvi put bio i zvanično na klupi Slobode.

Pod vodstvom Casimira Sloboda je upisala tri remija i poraz uz gol razliku 1:2. U narednom kolu Sloboda ide u Bijeljinu na megdan Mladosti iz Velike Obarske, a na kraju polusezone na Tušanj stiže Sarajevo.

S druge strane trener Veleža Nedim Jusufbegović nije komentarisao sudijske odluke, a zaključio je kako je Sloboda zaslužila bod.

"Možda bih mogao biti nezadovoljan rezultatom, jer smo vodili 15-ak minuta prije kraja i imali vodstvo i veliku priliku preko Blagojevića. Imala je i Sloboda svoje šanse i smatram kako je postignuti rezultat najrealniji“, kaže Nedim Jusufbegović.