Nogomet
180

Juan Manuel Varea: Radujem se svom prvom derbiju, idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Juan Manuel Varea (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Juan Manuel Varea (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U nedjelju će na Grbavici u okviru 13. kola BHT Premijer lige snage odmjeriti vječiti rivali Željezničar i Sarajevo. Nogometaš Plavih Juan Manuel Varea odigrat će prvi sarajevski derbi.

Željezničar iz posljednje dvije utakmice ima dvije pobjede i u dobrom raspoloženju dočekuje gradski derbi protiv Sarajeva.

"Sretni smo zbog zadnje dvije pobjede, zaista je dobra atmosfera u timu. Znamo da je derbi važna utakmica i mi se ozbiljno pripremamo kako bismo u nedjelju mogli dati sto posto od sebe", izjavio je Varea.

Ovo će biti njegov prvi sarajevski derbi.

"Drago mi je što ću zaigrati svoj prvi derbi. Ranije sam gledao utakmice između Željezničara i Sarajeva, pa očekujem napetu atmosferu. Ipak, ja čekam utakmicu u miru te se spremam i fizički i psihički za nju", rekao je nogometaš Plavih.

On nije krio respekt prema timu sa Koševa, ali je istakao da Željezničar ide na pobjedu.

"Mi znamo da je Sarajevo dobra ekipa, svaki igrač je kvalitetan, zbog čega se moramo koncentrisati u svakoj našoj liniji. Na teren ćemo izaći s namjerom da pobijedimo, jer je to naš cilj. Očekujem dobar meč, a rezultat je teško prognozirati", kazao je Varea.

Željezničar će najvjerovatnije u nedjelju na teren istrčati u najjačem sastavu, s tim da je već od ranije povrijeđen kapiten Srđan Stanić.

"Mi smo snažna ekipa, posebno pred našim navijačima. Imali smo problema s povredama, ali će svi osim Stanića biti spremni za derbi", izjavio je argentinski internacionalac, koji je zadovoljan svojom formom u dresu Plavih.

Željezničar ove sezone juriša na novu titulu.

"Željo je veliki klub i mi se uvijek moramo boriti za prvo mjesto", završio je Varea.

Utakmica Željezničar - Sarajevo se igra u nedjelju na Grbavici s početkom u 13:30 sati.