Nogomet
249

Josip Kvesić: Možemo igrati s Belgijom, nadam se bodovima

Piše: D. B.
Josip Kvesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Josip Kvesić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši igrač FK Željezničar i aktuelni član turskog Antalyaspora Josip Kvesić ponovo je na spisku A reprezentacije BiH. U razgovoru za portal Klix.ba je izrazio zadovoljstvo zbog novog poziva te je otkrio svoja očekivanja od izazova koji očekuju naše Zmajeve.

"Drago mi je što ću opet biti s ekipom, zahvaljujem se selektoru na pozivu. Očekuje nas teška utakmica protiv Belgije, prava su ekipa, ali se može igrati protiv njih, što smo pokazali u Zenici. Nadamo se bodovima, ili bodu", izjavio je Kvesić.

Zmajevi će se Belgiji i Andori suprotstaviti bez Ervina Zukanovića, Edina Cocalića i Gojka Cimirota koji su povrijeđeni. Ipak, naš reprezentativac očekuje dobar rezultat.

"Nedostajat će nam, žao mi je što su povrijeđeni. Međutim, šta je tu je, probat ćemo i bez njih napraviti dobar rezultat. Što se tiče mene, tu sam, zdrav i spreman, čekam svoju priliku. Ako me selektor izabere da igram, dat ću sve od sebe da se odužim. Najbitnije je da sam zdrav i spreman, koljeno je dobro, što je najbitnije", rekao je lijevi bek Antalyaspora.

Protiv Andore očekuje sigurnu pobjedu.

"Treba ozbiljno shvatiti Andoru, ali bi sve osim naše pobjede bilo ravno senzaciji. Male utakmice je nekad veoma teško dobiti", kazao je Kvesić.

Za svoj novi klub Antalyaspor je odigrao obje utakmice u novoj sezoni i veoma se brzo uklopio. Klub je na drugom mjestu sa šest bodova nakon dva odigrana kola.

"Dobro je, stvarno sam zadovoljan. Poslije svega sam dobio priliku na višem nivou, drago mi je što sam došao u Antalyaspor, veoma organiziran klub s dobrim igračima. Cilj je da se domognemo što bolje pozicije. Snašao sam se, odigrao dobro dvije utakmice koje smo dobili. a upisao sam i asistenciju, što je važno za samopouzdanje. Sad nas čeka teška utakmica s Fenerbahčeom, nadam se da možemo i tu nešto napraviti", izjavio je bh. reprezentativac.

Saigrač u Antalyasporu mu je slavni Kamerunac Samuel Eto'o, kojem je asistirao u prvoj utakmici odigranoj protiv Basaksehira.

"Lijep je osjećaj igrati s njim, donedavno sam ga gledao na televiziji, a sad igram s njim. On je normalan momak, ne ponaša se kao zvjezda. Drago mi je što smo saigrači", završio je Kvesić.