Nogomet
354

Josip Kvesić za Klix.ba: Neka se ponovi Ferencvaroš

Klix.ba
Josip Kvesić
Josip Kvesić
Josip Kvesić proživljava možda i najljepše dane svoje karijere. Nakon nekoliko uspješnih sezona u timu Željezničara, ovaj lijevi bek prešao je u redove turskog Antalyaspora čijim treninzima se priključio početkom sedmice.

Društvo u novom klubu pravi mu Samuel Eto'o.

“Razgovarao sam nekoliko puta sa Sameulom. Bez obzira na slavu koju je stekao igrajući u najboljim svjetskim klubovima, on je danas posve normalan i skroman čovjek. Pitao me za Bosnu i Hercegovinu i fudbal u našoj zemlji. Posebno je istakao Muhameda Bešića sa kojim se sprijateljio u Evertonu. Oduševljen je njegovim igračkim kvalitetima. Što se mene tiče, osjećam se dobro, primljen sam na pravi način, pa mi je preostalo dobro raditi i boriti se za mjesto u timu”, rekao je Kvesić za Klix.ba.

Kvesić će večeras putem interneta gledati meč Standarda iz Liegea i Željezničara. Vjeruje da će njegov dojučerašnji klub smoći snage i prirediti novo iznenađenje.

“Ukoliko ponove igru koju smo prikazali protiv Ferencvaroša, siguran sam da imamo šanse. Moraju biti disciplinovani, borbeni i kompaktni. Nadam se da ćemo na kraju proslaviti još jedan veliki rezultat”, poručio je Kvesić iz Antalyje.