Edin Džeko za Sarajevo-x.com
0

'Još pamtim svoj prvi derbi, pobijedili smo golom Kajtaza'

Piše: E. Isanović
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Malo je onih koji ne znaju da je najskuplji nogometaš reprezentacije BiH, Edin Džeko, svoju karijeru počeo graditi na Grbavici. Napadač Manchester Cityja u odličnom raspoloženju je za Sarajevo-x.com govorio o svojim očekivanjima od najvećeg dvoboja bh. prvenstva.

"Priželjkujem dobru utakmicu, koja je posebna sama po sebi. Nažalost, derbi je izgubio čar koju je imao prije. Mislim da je konačno red, s obzirom na situaciju na tabeli, da najveća utakmica Premijer lige BiH vrati navijačima taj osjećaj koji su imali nekad. Po raspoloženju mogu pretpostaviti da će tribine biti dobro popunjene. Neka to bude praznik nogometa u glavnom gradu BiH", kaže Džeko za naš portal.

Naglašava da je u svojoj karijeri odigrao samo dva vječita derbija.

"Jednu utakmicu sam počeo od prve minute, dok sam u drugoj ušao s klupe. Uvijek ću pamtiti moj prvi derbi. Naime, on je odigran u oktobru 2004. na Koševu. Pobijedili smo Sarajevo golom Kajtaza iz slobodnog udarca", prisjeća se nogometaš "Građana".

Bh. reprezentativac je na kraju istakao kako susret dva sarajevska tima u budućnosti treba biti utakmica sezone, bez obzira na stanje na tabeli.

Napominje kako će s nestrpljenjem pratiti dešavanja na najvećem bh. stadionu. Posebno je zanimljivo što je njegov menadžer Irfan Redžepagić u Upravi FK Sarajeva, te će, na neki način, Džeko i on u toku tih 90 minuta biti na "suprotnim stranama".