Stižu odbijenice
242

Još četiri kluba odbila poziv Mirvića, u Veležu smatraju da put kojim ide nije ispravan

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo stigle su nove odbijenice nakon poziva Ismira Mirvića svim klubovima Wwin lige Bosne i Hercegovine na sastanak u glavni grad Bosne i Hercegovine.
Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, na sastanku se neće pojaviti čelnici FK Velež i NK Široki Brijeg, a nezvanično saznajemo da u hotelu Marriott, gdje je Mirvić pozvao čelnike rivala, sutra neće biti ni rukovodioci NK GOŠK Gabela i HŠK Posušje.

U odgovoru iz FK Velež koji je poslan na adresu FK Sarajevo piše da je stav kluba da put koji je izabrao Ismir Mirvić nije ispravan za rješavanje problema u bh. nogometu.

"Stav FK Velež je da ovo nije ispravan put za rješavanje ovakvih i sličnih problema te da bi trebalo pronaći drugačije instrumente za rješavanje istih", piše u pismu FK Velež.

"Sve uočene nepravilnosti u bh. nogometu trebalo bi rješavati isključivo unutar zvaničnih tijela Nogometnog savez BiH te za takvo nešto bi se trebali naći odgovarajući instrumenti pravnog djelovanja, naravno sa poštivanjem propisanih normi. Ovo bi se moglo postići kontinuiranim napornim radom te vas ovim putem želimo obavijestiti da predstavnici FK Velež neće prisustvovati predmetnom sastanku"; navodi se također u pismu Rođenih.

Podsjećamo, sastanak je Mirvić zakazao za utorak u 14 sati u Sarajevu, a ranije danas je potvrđeno da se na njemu neće pojaviti ni niko od predstavnika Željezničara.