Nogomet
0

John Terry završio u policiji zbog rasističkog vrijeđanja

Totalsport
John Terry (Foto: Reuters)
John Terry (Foto: Reuters)
Engleski mediji javljaju da je kapiten Chelseaja i engleske nogometne reprezentacije John Terry u petak bio u policiji na ispitivanju, u vezi istrage oko njegovog navodnog rasističkog vrijeđanja igrača QPR-a Antona Ferdinanda.

Nedugo nakon utakmice QPR-a i Chelseaja odigranog 23. oktobra, u kojem je QPR pobijedio s 1-0, policija je potvrdila kako je ''obaviještena o incidentu koji uključuje navodno rasno zlostavljanje'', te da njeni službenici istražuju taj slučaj.

Podsjećamo, John Terry je ustrajno zanijekao da je tamnoputog Antona Ferdinanda, mlađeg brata puno poznatijeg Rija Ferdinanda iz Manchester Uniteda, vrijeđao na rasnoj osnovi, iako su neki tvrdili da video-snimka koja se pojavila na internetu nakon utakmice s devet žutih i dva crvena kartona, dokazuje da je Terry uistinu Ferdinanda ''počastio'' rasističkim komentarima ili porukama.

"Ljudi su izvukli pogrešne zaključke o kontekstu onoga što sam govorio. Meni se učinilo da me Anton na utakmici optužio za korištenje rasističkog rječnika protiv njega. Na to sam žestoko reagirao, govoreći da nikada nisam koristio uvredljive izraze", govorio je tada Terry.

Glasnogovornik londonske metropolitanske policije potvrdio je da je 30-godišnji muškarac bio na razgovoru u vezi istrage slučaja navodnog rasističkog vrijeđanja koje se dogodilo 23. oktobra, ali da nije uhapšen.