Zbog rasističkih izjava
0

FA službeno otvorio istragu protiv Terryja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je istragu protiv kapitena Chelseaja i engleske reprezentacije Johna Terryja zbog rasističkog vrijeđanja igrača QPR-a Antona Ferdinanda.

Incident je to koji se navodno dogodio u nedjeljnom premierligaškom dvoboju QPR-a i Chelseaja, a isti se nalazi od ranije i pod istragom policije.

"FA može potvrditi da je primio žalbu vezanu uz navodno rasističko zlostavljanje u dvoboju QPR-a i Chelseaja. FA će sada započeti istragu jer se optužbe ovakve vrste shvaćaju vrlo ozbiljno", stoji u saopćenju krovnog tijela engleskog nogometa.

"Pozdravljam istragu FA-a i veselim se što ću sprati ljagu sa svog imena čim je prije moguće", komentarisao je Terry, koji se brani nevinošću.

Posljednji je to u nizu Terryjevih incidenata koji se dogodio netom prije nego li bi trebao predvoditi "Gordi Albion" na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Podsjećamo, Terryju je tek u martu ove godine vraćena kapitenska traka engleske reprezentacije nakon što mu je oprošten seksualni skandal sa ženom bivšeg reprezentativnog saigrača Waynea Bridgea.

Zanimljivo, istraga protiv Terryja pokrenuta je samo sedmicu nakon što je FA otvorio istragu protiv Liverpoolovog napadača Luisa Suareza kojeg za rasističke uvrede tereti bek Manchester Uniteda Patrice Evra.