Nogomet
0

John Terry pod istragom zbog rasizma

FENA
Nogometaš Chelseaja John Terry nalazi se pod istragom policije zbog optužbe da je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Qoeens Park Rangersa Antona Ferdinanda.

Poslije nedjeljnog meča na stadionu "Loftus Road", završenog pobjedom Queens Park Rangersa 1:0, na internetu su se pojavili snimci na kojima Terry vrijeđa odbrambenog igrača Rangersa koristeći rasističke uvrede.

"Možemo potvrditi da je policija obaviještena o incidentu koji se dogodio 23. oktobra, a koji uključuje i navodne rasističke uvrede. O ovome trenutno istragu vode policajci iz Hammersmitha i Fulhama, izjavio je glasnogovornik policije", a prenosi BBC.

Zvaničnici Queens Park Rangersa sastali s Ferdinandom da bi prodiskutovali da li njihov igrač želi istragu povodom tog incidenta.

Terry je negirao te navode, te izjavio da nije nikoga vrijeđao.

"Nikada ne bih rekao tako nešto. Znam Antona dugo, razgovorao sam s njim poslije utakmice i između nas nije bilo nikakvih problema. Čestitao sam mu na pobjedi, a on me nije optužio da sam se nepristojno ponio. Jasno je da je u pitanju nesporazum. Žao mi je što poslije poraza moram da se branim povodom tih optužbi", rekao je Terry.