Pomoćni trener Sparte oprezan
0

VIDEO / Jindra: Moramo slaviti u Pragu, Sarajevo je opasno

Sarajevo-x.com
Aleš Jindra (Foto: FKSinfo.com)
Aleš Jindra (Foto: FKSinfo.com)
Aleš Jindra, asistent šefa stručnog štaba Sparte Prag, posmatrao je u četvrtak utakmicu na Koševu, a novinari portala FKSinfo.com su iskoristili priliku i s njim razgovarali o narednom protivniku FK Sarajevo. Jindra je oduševljen atmosferom koju je vidio na stadionu i smatra da je vrlo bitno da Sparta zabilježi pobjedu na svom terenu jer ukoliko to ne bude slučaj u uzvratnoj utakmici može se desiti svašta.

Na početku intervjua je Jindra ćestitao našem predstavniku na odličnoj igri i pobjedi nad švedskim Orebrom, koja je FK Sarajevo odvela u 3. pretkolo Evropske lige. Ovaj trener je rekao da je atmosfera na Koševu bila senzacionalna, kao i igra "bordo" ekipe. Kako Jindra kaže, dovoljno mu je bilo nekoliko minuta da bude siguran ko će slaviti u ovom susretu. Njegova predviđanja su se ostvarila jer je FK Sarajevo slavilo pobjedu rezultatom 2:0.

Jindra je rekao da nije očekivao prolaz Orebra kada je ugledao veliki broj navijača i osjetio zajedničku želju za pobjedom i prolazom dalje. On je komentarisao i činjenicu da se prva utakmica igra na stadionu Sparte u Pragu. Rekao je da je to iznenađenje za njega. Smatra da je naš predstavnik težak protivnik, te da je pobjeda njegovog kluba u Pragu veoma bitna. Jindra je rekao da se u uzvratu na Koševu može svašta dogoditi.

Češki trener se osvrnuo i na novog trenera FK Sarajevo Jiržija Plišeka. Prema njegovim riječima, Plišek poznaje ekipu Sparte jer je radio u ovo klubu, te je to velika prednost. No, uprkos tome, cilj Sparte je plasman u 4. pretkolo Evropske lige, a Jindra kaže da će njegova ekipa učiniti sve kako bi se to i ostvarilo.