Nakon teškog poraza od Sparte
0

Plišek: U revanšu igramo za navijače, želimo spasiti čast

Sarajevo-x.com
Nakon što je njegova ekipa teško poražena u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv Sparte iz Praga, trener FK Sarajevo, Jirži Plišek, rekao je da je za visok poraz kriva nedovoljna fizička sprema, te obećao da će "bordo" ekipa u revanšu igrati za navijače i čast.
Plišek je nakon poraza u Pragu rekao da je takav zaostatak nemoguće nadoknaditi u uzvratnoj utakmici, priznao je da je Sparta kvalitetnija ekipa, te izrazio žaljenje zbog toga što njegova ekipa nije obradovala vjerne navijače iz Sarajeva, Dresdena i cijele Evrope.

"Visoka pobjeda je Spartu već odvela u play off. Žalim zbog ovog teškog poraza, ali i zbog dvije neiskorištene prilike. Zaslužili smo postići pogodak. S druge strane, nismo bili agresivni, a uzrok tome je nedostatak fizičke spreme. Kweuke nas je dosta namučio. U revanšu ćemo igrati samo za navijače, želimo spasiti čast".

Iako bolji rezultat Sparte protiv Sarajeva u prvoj utakmici nisu mogli očekivati ni najveći optimisti među češkim navijačima, direktor ovog kluba, Jozef Chovanec nije pretjerano hvalio svoje igrače. On je vidljivo sretan zbog visoke pobjede rezultatom 5:0, ali je također pozvao na opreznost i upozorio na greške.

"Prije ovog susreta nismo puno znali o Sarajevu. Naši igrači su zbog toga bili nervozni. To je dovelo do pometnji u odbrani nekoliko puta. Na našu sreću, gosti to nisu iskoristili. Nakon toga smo zaigrali bolje. Svoje je prilike najbolje iskoristio Kweuke. Ipak, napad može funkcionisati puno bolje. Zadovoljan sam nastupima pojedinih igrača. U revanšu moramo biti koncentrisani", rekao je Jozef Chovanec.