Anketa portala Sarajevo-x.com
0

Jimmy Jump: Vjerujem u prolaz Bosne i Hercegovine

Piše: Jasmin Hadžiahmetović
U izjavi za Sarajevo-x.com, Jaume Marquet, poznatiji kao Jimmy Jump, je kazao kako vjeruje u prolaz Bosne i Hercegovine na Euro 2012.

Jimmy Jump, 34-godišnji Katalonac u svijetu je poznat po svojim utrčavanjima na sportske terene kao i utrčavanju na scenu tokom nastupa španskih predstavnika na Eurosongu 2010. Inače, Jump je veliki navijač FC Barcelone.

''Mislim da ćete proći dalje. Prognoziram 2:1 za Bosnu i Hercegovinu u prvoj utakmici.'', kazao je Jump te dodao da pozdravimo "velikog" Mehu Kodru čije se igre u dresu Barcelone i danas sjeti.

Osim Jumpa i Ivar Matusevich, jedan od urednika portala Goal.com vjeruje da Zmajevi iz drugog pokušaja mogu na jedno veliko nogometno takmičenje.

"Navijam za Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko igrači Safeta Sušića u utakmicu uđu koncentrisani i bez straha, Bosna i Hercegovina pobjeđuje, to je sigurno.'', kaže Matusevich za Sarajevo-x.com.

Frontmen grupe Zoster, Mario Knezović kaže kako će dvije utakmice baraža biti veoma napete.

"U Zenici 0:0, a u Portugalu 1:1. Ili, meni draža opcija, 1:1 ovdje i 3:3 u Lisabonu. Samo pojačati dežure u Hitnoj pomoći jer će biti dramatično. Uglavnom, vjerujem u prolaz", kaže Mario.

I reditelj Haris Pašović je uvjeren u prolaz naše reprezentacije. Kaže kako Portugalci neće dati gol u dvomeču, ali i to da vjeruje u zavjeru da Portugalci moraju ići na Euro 2012.

"2:0 za nas u Zenici i 0:1 u Portugalu. Ronaldo je brend. Svjetski kapital će se nasaditi na glavu da nas obori, ali nogomet je lijep zato što uprkos svemu možemo pobijediti jer smo dobri, jaki i pametni. Iza nas ne stoji niko tako da možemo igrati snagom svoje želje koja je golema.", kaže Pašović .

Košarkaš ruskog Krasnoyarska, Elmedin Kikanović vjeruje u naše momke i da će dati sve od sebe kao što su i do sada to radili.

"Pred njima je veliko iskušenje i sjajna ekipa Portugala predvođena, uz Lionela Messija, najboljim igračem svijeta Cristianom Ronaldom. Vjerujem da će pokazati dobru igru, a i da će nas sreća malo poslužiti jer je do sada nismo imali, ni prije dvije godine protiv njih, a ni u Parizu.", kazao je Kikanović za Sarajevo-x.com.

Naš poznati komentator Sabahudin Toplabećirević se nada i priželjkuje pobjedu Zmajeva.

"Mislim da će BiH u Zenici odigrati mušku utakmicu, jer ovo je sada selekcija koja ima petlju. Obično se usudim prognozirati, ovaj put zaista ne mogu i ne smijem. Malim selekcijama treba puno vremena da dođu u poziciju da se nađu na velikom takmičenju. Irci su pokradeni u prošlim kvalifikacijama, ali se sve učinilo da dođu do baraža ove godine i na kraju dobiju Estoniju.", kaže popularni Baho te dodaje:

"Nadam se i priželjkujem dobar rezultat. Sanjam o tome, ali mislim da će naša selekcija u sljedećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine biti prva u grupi. I zbog snage, kontinuiteta i zbog još sitnih detalja koje obični navijač ne može vidjeti. Bez obzira na plasman, ovim momcima i Sušiću koji vjerovatno odlazi nakon Evropskog prvenstva, sve čestitke. Oni su naš ponos..."