Nogomet
13

Jesse Lingard: Ibrahimović je najgori gubitnik u ekipi, žali se cijeli dan

Klix.ba
Jesse Lingard i Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Jesse Lingard i Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nogometaš Manchester Uniteda Jesse Lingard je otkrio da se njegov saigrač Zlatan Ibrahimović žali po cijeli dan ukoliko Crveni vragovi dožive poraz.

Nakon fantastičnih igara za PSG, Ibrahimović je stigao u Englesku tokom ljeta i potpisao za Manchester United, gdje se ponovo pridružio menadžeru Joseu Mourinhu. Tridesetpetogodišnji nogometaš je svima dokazao da može biti uspješan u Engleskoj kao što je bio u drugim ligama u kojim je nastupao.

Ibra je prvi napadač Uniteda, a postigao je i neke važne golove. Njegova ekipa ne zna za poraz u posljednjih 15 utakmica, a u subotu je savladala Leicester City rezultatom 3:0 na stadionu King Power.

No, kad ne ide, Ibrahimović teško podnosi poraz, a to je potvrdio i njegov saigrač Jesse Lingard.

"Ibra je najgori gubitnik u ekipi. Ako izgubi utakmicu, žali se cijeli dan. Krivi sve redom. Međutim, ako pobijedi, o tome ne prestaje pričati", kazao je Lingard.

Ibrahimović je postigao 15 golova te je kreirao 37 šansi za pogotke u 23 utakmice Premierlige koje je odigrao ove sezone. Procent preciznosti njegovih udaraca je 57 posto.

Manchester United je šesti na tabeli s 45 bodova. Sljedeći protivnik timu s Old Trafforda je Watford u subotu, a nakon toga slijedi duel sa Saint-Etienneom u Evropskoj ligi na Stadionu Geoffroy-Guichard.