Nogomet
0

Jarni: Koliko god da je njima bitna, ova utakmica je nama još bitnija

Klix.ba
U svečanom salonu Fudbalskog kluba Sarajevo, održana je pres konferencija uoči utakmice 22. kola BH Telecom Premijer Lige BiH, u kojoj Sarajevo gostuje ekipi Mladosti.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Mislim da će utakmica u Bijeljini biti dosta teža nego protiv Željezničara. Gledao sam Mladost i mislim da nas očekuje dosta težak posao. Mladost je fizički jako spremna momčad i ja sam na to upozorio svoju ekipu", rekao je šef stručnog štaba kluba, Robert Jarni.

"Umora u ekipi ima i bit će sigurno nekih promjena u sastavu. Definitivno se slažem sa tim da realizacija nije bila na nivou. Ono što me ipak raduje jeste činjenica da prilike stvaramo iz dobro uigranih akcija. Mladost se bori za opstanak i to je njima bitna utakmica, ali koliko god da je njima bitna, nama je još bitnija", izjavio je Jarni, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Miloš Stojčev, veznjak FK Sarajevo je istakao da je utakmica protiv Mladosti od velikog značaja.

"Slegli su se utisci sa derbija. Igra se u ritmu subota-srijeda i nema vremena da se gleda unazad. Okrećemo se Mladosti i sada je jako bitno da počnemo pobjeđivati",rekao je Stojčev dodavši:

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Radimo dobro, spremamo se. Vjerovatno će biti umora, jer utakmica je bila prije dva dana, ali još jednom ističem kako je jako bitno da počnemo pobjeđivati i mislim da je Bijeljina idealna prilika."

Sarajevo gostuje u Bijeljini u nedjelju. Utakmica protiv Mladosti počinje u 15:00 sati, uz direktan prijenos na MOJA TV.