Nogomet
1

Jarni se nada da će napad proraditi u Bijeljini, Plavi na ispitu kod Slavije

Piše: Edin Isanović
Prvotimci FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimci FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Preostale četiri utakmice 22. kola BHT Premijer lige na programu su danas.

Sarajevo će u Bijeljini odmjeriti snage sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske, koja je u dosadašnjem toku prvenstva mnogim timovima napravila velike probleme. Iako je tim sa Koševa favorit na papiru, to trebaju dokazati na terenu. Bez obzira koliko neko bio više ili manje plaćen, koliko neko imao veće nogometno ime i iskustvo, svi se jednako žele dokazati i pobijediti.

Prvi šef struke Sarajeva Robert Jarni istakao je kako je ekipa umorna i da će biti nekih promjena u udarnoj postavi.

“Definitivno, realizacija do sada nije bila na nivou. Ono što me ipak raduje jeste činjenica da prilike stvaramo iz dobro uigranih akcija. Mladost se bori za opstanak i to je njima bitna utakmica, ali koliko god da je njima bitna, nama je još bitnija”, kazao je Jarni koji se nada da će napad u Bijeljini konačno proraditi. Kako saznajemo, u udarnu postavu trebao bi se vratiti kapiten tima iz jesenjeg dijela sezone Vule Trivunović.

U domaćem taboru naglašavaju kako maksimalno respektuju Bordo tim. Ipak, nadaju se da uz požrtvovanu borbu mogu doći do željenog rezultata.

Aktuelni prvak Željezničar gostuje u Istočnom Sarajevu Slaviji. Domaćima su bodovi neophodni za opstanak, dok tim sa Grbavice novom pobjedom želi održati pet bodova razlike u odnosu na konkurente. U plavoj svlačionici podvlače kako u ovom meču ne smije biti opuštanja i da samo uz maksimalan angažman mogu doći do pobjede.

Domaći će se, evidentno je, do kraja prvenstva boriti za goli život. Napominju kako će dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat protiv Željezničara. U utakmici velikih uloga sve će biti na nivou velikog rivaliteta, osim navijača na tribinama. Taj susret nema draži jer neće biti popularnih Manijaka zbog zabrane Nogometnog saveza BiH da gostujući navijači prisustvuju utakmicama.

Širokom Brijegu na megdan dolazi Vitez. Tim sa Pecare izgubio je u prošlom kolu od Travnika, pa će težiti da poprave dojam i ostanu u vrhu.

Zrinjski će odmjeriti snage sa Radnikom iz Bijeljine. Sve osim pobjede Plemića bilo bi iznenađenje.

Parovi i satnica:

Nedjelja Široki Brijeg – Vitez 15:00 sati Zrinjski – Radnik 15:00 sati Slavija – Željezničar 15:00 sati (prijenos na BHT1) Mladost V.O. – Sarajevo 15:00 sati (prijenos na Moja TV)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Leotar – Travnik 0:2 Čelik – Zvijezda 3:1 Olimpic – Rudar Prijedor 1:0 Borac – Velež 0:0