Nogomet
0

Široki nastavlja pobjedničku seriju protiv Radnika, Zrinjski gostuje Slaviji

Piše: Edin Isanović
Preostale četiri utakmice 24. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Široki Brijeg dočekuje Radnik iz Bijeljine. Tim sa Pecere igrat će ofanzivno od prve minute. Izabranici Slavena Muse težit će da u ranoj fazi utakmice postignu pogodak.

Nakon sjajnog izdanja na Grbavici i trijumfa od 3:0 u Širokom Brijegu se sve više spominje naslov prvaka. Stoga su na Pecari uvjereni u nastavak pobjedničke serije i povratak na lidersku poziciju.

Velež, koji je posljednju pobjedu u Vrapčićima upisao 30. oktobra 2013. protiv Radnika, dočekuje Rudar iz Prijedora. Za izabranike Nedima Jusufbegovića nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ.

Gosti se nalaze u opasnoj zoni i osvajanje boda bi za njih bio uspjeh.

Mladost iz Velike Obarske odmjerit će snage u Bijeljini sa Zvijezdom. Izabranici Dušana Jevrića pobjedom bi se približili luci spasa. Domaći će dati sve od sebe da upišu novi trijumf. Ono što zabrinjava stručni štab Mladosti jeste loša efikasnost.

Gosti iz Gradačca naglašavaju kako na ovo gostovanje ne putuju sa bijelom zastavom.

Slaviji na megdan dolazi neugodni Zrinjski. Domaćima je prijeko potrebna pobjeda za opstanak, dok Plamići vode bitku za šampionsku titulu. Sve sugerira da će biti interesantna utakmica.

Parovi i satnica:

Nedjelja

Velež – Rudar Prijedor 15:30 sati (prijenos na BHT1) Mladost V.O. – Zvijezda 16:30 sati Slavija – Zrinjski 16:30 sati Široki Brijeg – Radnik 16.30 sati Rezultati utakmica odigranih u subotu: Leotar – Željezničar 0:3 Olimpic – Travnik 1:1

Čelik – Vitez 0:0 Borac – Sarajevo 0:0