OI, nogomet
1

Japanke šokirale Brazilke i otišle u polufinale

Totalsport
Nogometašice Japana slave pobjedu (Foto: AFP)
Nogometašice Japana slave pobjedu (Foto: AFP)
Najveće iznenađenje u četvrtfinalnim utakmicama olimpijskog turnira priredile su nogometašice Japana pobjedom protiv Brazila, a polufinale su još izborile Amerikanke, Francuskinje i Kanađanke...

Osvajačice dva uzastopna olimpijska srebrna odličja iz Atene i Pekinga, nogometašice Brazila predvođene peterostrukom najboljom igračicom svijeta Martom zaustavljene su već u četvrtfinalu. Bolje su bile Japanke s 2-0, a po jedan pogodak u svakom poluvremenu postigle su Ogimi i Ohno.

Svoj put prema trećem uzastopnom naslovu na Igrama sigurnom 2-0 pobjedom nastavile su Amerikanke koje su nadigrale Novi Zeland. Zgoditke za SAD postigle su Wambach i Leroux, a vrijedi spomenuti da je ovo bio 4. gol Abby Wambach koja s Kanađankom Melissom Tancredi dijeli prvo mjesto na listi strijelaca olimpijskog turnira.

Istim rezultatom kao i prethodne dvije utakmice završio je meč Kanade i Velike Britanije, a oba pogotka domaćinke takmičenja primile su već u prvih pola sata. Za Kanadu su zabile Filigno i Sinclair.

U preostalom četvrtfinalnom meču Francuskinje su savladale Švedsku premda su Skandinavke prve povele preko Fischer u 18. minuti. Golovima Georges u 29. i Renard u 39. minuti Francuska se plasirala među četiri najbolje reprezentacije.

U polufinalu će u ponedjeljak igrati Kanada i Sjedinjene Države, te Francuska i Japan.

OI, nogometašice, četvrtfinale:

Japan – Brazil 2-0 (Ogimi 27, Ohno 73) SAD – Novi Zeland 2-0 (Wambach 27, Leroux 87) Francuska – Švedska 2-1 (Georges 29, Renard 39 / Fischer 18) Kanada – Velika Britanija 2-0 (Filigno 12, Sinclair 26)