OI, nogomet
1

Brazilcima treća šansa za prvo zlato

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Brazila uvjerljivom su 3-0 pobjedom protiv Južne Koreje izborili finale Olimpijskih igara u Londonu, a tamo ih čekaju Meksikanci koji su s 3-1 porazili Japan.

Prvo finale izborili su nogometaši Meksika koji su uspjeli prekrenuti vodstvo Japana i na koncu slaviti 3-1. Poveli su Japanci preko Otsua u 12., a stvari je na početak vratio Fabian u 31. minuti. Selektor Luis Fernando Tena od 45. minute na teren je poslao i napadača Tottenhama Giovanija Dos Santosa koji je dodatno podigao Meksikance pa su pogocima Peralte u 65. i Cortesa u trećoj minuti sudijske nadoknade konkretizovali bolju igru i osigurali najmanje srebrnu medalju.

Nakon dosta teške pobjede protiv Hondurasa u četvrtfinalu (3-2), Brazilci su možda i lakše od očekivanog nadigrali Južnu Koreju s 3-0. Poveli su izabranici Mana Menezesa golom Romula na dodavanje Oscara u 38. minuti, a posao je u nastavku dovršio Leandro Damiao dvama zgodicima u 57. i 64. minuti. Spomenimo da je asistent kod drugog bio Neymar.

Nakon Igara 1984. i 1988. ovo je treći finale za Brazilce koji još čekaju olimpijsko zlato. U Pekingu prije četiri godine Argentina predvođena Lionelom Messijem isprašila je "selecao" u polufinalu s 3-0, a potom su bronzu osvojili trijumfom protiv Belgije 3-0.

Finalna utakmica na rasporedu je u subotu, dok će se Japan i Južna Koreja u utakmici za treće mjesto sastati dan ranije. 

OI, nogometaši, polufinale:

Meksiko – Japan (Fabian 31, Peralta 65, Cortes 90+3 / Otsu 12) Brazil – Južna Koreja 3-0 (Romulo 38, Leandro Damiao 57, 64)