Zaigrao i Petar Sučić
76

Jakirovićev debi iz snova, Dinamo preokretom zakoračio u grupnu fazu Evropske lige

D. P.
Bh. stručnjak razdrmao Modre (Foto: AC Sparta Praha)
Bh. stručnjak razdrmao Modre (Foto: AC Sparta Praha)
Nogometaši Dinamo Zagreba rezultatom 3:1 slavili su protiv Sparte Prag u prvoj utakmici play-offa Evropske lige i tako najavili izlazak iz rezultatske krize.

Dinamo, koji iza sebe ima turbulentnu sedmicu u kojoj je ispao iz Lige prvaka, a onda i imenovao bosanskohercegovačkog stručnjaka Sergeja Jakirovića na klupu umjesto Igora Bišćana, danas je imao utakmicu u kojoj je po svaku cijenu morao doći do dobrog rezultata.

To se na kraju i desilo nakon preokreta protiv Sparte Prag. Gosti su golom Ladislava Krejcija iz penala poveli u 39. minuti, ali to nije obeshrabrilo Modre koji do poluvremena poravnavaju preko Darija Špikića.

Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor, a onda nakon sat vremena igre Dino Perić pogađa za 2:1. Samo dvije minute kasnije Luka Ivanušec pogađa za još veću prednost Dinama za kraj ove utakmice.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Petar Sučić ušao je u igru u 76. minuti, dok je Luka Menalo meč odgledao s klupe.

Dinamo tako nosi dva gola prednosti u Prag pred revanš koji je zakazan za sedam dana, a Jakirović, makar na kratko, može uživati u savršenom debiju na klupi Modrih.

Vrijedi naglasiti da je novi dobar meč u istom takmičenju upisao reprezentativac BiH Benjamin Tahirović za svoj Ajax. Igrao je svih 90 minuta u pobjedi na gostovanju protiv Ludogoreca (4:1), a to mu je treća utakmica u kojoj je spojio svih 90 minuta, a toliko ih je Ajax ukupno i odigrao ove sezone, što znači da će imati odličan status u svom novom klubu te da će igrati mnogo ove sezone.

Rezultat i strijelci:

Dinamo - Sparta 3:1 (Špikić 44', Perić 59', Ivanušec 61' / Krejci 39')