Nogomet
11

Jahović uništio Vikingur, postigao prvi hat-trick za Rijeku

Piše: D. B.
Adis Jahović
Adis Jahović
Nogometaši Rijeke su sinoć na svojoj Kantridi pobijedili Vikingur rezultatom 4:0 te su se sa ukupnih 9:1 plasirali u play off Evropske lige. Makedonski reprezentativac i bivši nogometaš Sarajeva te aktuelni član Rijeke, Adis Jahović, postigao je tri gola.

"Sretan sam i drago mi je što smo prošli dalje. Postigao sam i hat-trick, zbog čega mi je ova pobjeda još draža. Protivnik je dobro stajao na terenu, ali smo probili njihovu odbranu i zasluženo slavili", izjavio je Jahović za portal Klix.ba.

Rijeka će danas saznati protivnika u play offu, a žrijeb je zakazan za 13 sati.

"Ne zamaramo se mnogo oko toga, koga god da dobijemo, učinit ćemo sve da pobijedimo i na kraju se plasiramo u grupnu fazu Evropske lige", rekao je nogometaš NK Rijeka.

Jahović je veoma sretan zbog sinoćnjeg uspjeha svog bivšeg kluba, bh. predstavnika Sarajeva, koje je pobijedilo grčki Atromitos rezultatom 3:1 i ostvarilo plasman u play off.

"Ma samo Sarajevo! Do kasno u noć sam komentarisao s prijateljima ovaj veliki uspjeh, a evo i jutros je ta pobjeda glavna tema. Sretan sam zbog njih zaista, želim im mnogo sreće", završio je Jahović.