Nogomet
22

Jagodić: Ne bi bilo zasluženo da smo pobijedili Željezničar, Zrinjski će pasti na Tušnju

Piše: D. B.
Sloboda je danas na Grbavici u 15. kolu Premijer lige BiH odigrala 1:1 protiv Željezničara, ali su Tuzlaci mogli i do punog plijena da su iskoristili šansu u finišu susreta. Ipak, trener gostiju iz Tuzle Vlado Jagodić bio je veoma zadovoljan nakon meča.

"Zadovoljan sam, čestitke igračima, igrali su na teškom terenu. Bila je ovo rovovska, jaka, taktički odgovorna utakmica u kojoj je Željezničar imao inicijativu, ali smo mi čekali svoju priliku. Kada smo imali 10 minuta mirne igre u drugom poluvremenu, primili smo gol iz prekida. Željo je bio u zamahu, ali nam se pred kraj utakmice posrećilo da izjednačimo", izjavio je Jagodić.

Sloboda je mogla do pobjede u finišu utakmice, ali je na kraju osvojila bod.

"Čekali smo dvije izmjene s brzim bočnim igračima, pokušali smo na inicijativu Željezničara iskontirati, Zec je izašao sam na golmana, ali nažalost nije poentirao u 90. minuti. Možda ne bi bilo zasluženo da smo pobijedili, mislim da je rezultat realan", rekao je trener Slobode.

Naredni protivnik Tuzlaka je Zrinjski, koji stiže na Tušanj. Jagodić je najavio pobjedu.

"Rekao sam svojim igračima da ako budemo pravi na Grbavici, odigramo mušku utakmicu, a Željezničar nas nadigra i pobijedi, mi ćemo čestitati, ali se i okrenuti mini pripremama. Mi smo imali ubitačan ritam, svaka čast igračima. Nadčovječanskim naporima su izdržali ovo sve. Mislim da će Zrinjski pasti u ovom prvenstvu, da će pasti na Tušnju. Imamo materijala, znanja i kvaliteta da se suprotstavimo lideru, koji je trenutno neprikosnoven", završio je Jagodić.