Nogomet
10

Jagodić pred susret na Grbavici: Ni Željo nije bauk

Piše: A. K.
Konferencija za medije FK Sloboda (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Konferencija za medije FK Sloboda (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode sutra gostuju ekipi Željezničara u Sarajevu u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i stoper Ibrahim Škahić.

Strateg Tuzlaka kazao je da je susret između Željezničara i Slobode uvijek imao epitet derbija.

"Drago mi je da je i ova utakmica sutra proglašena takvom i mislim da je to sasvim normalno. Bio sam prisutan, kao gledatelj, na dosta takvih susreta koji su bili neizvjesni. Sutra isto tako očekujem jednu neizvjesnu utakmicu u kojoj se mogu desiti sva tri rezultata. Željezničar uvažavamo maksimalno, ali ne priznajem nikome da je bolji i tako ćemo se sutra i ponašati", kazao je Jagodić.

Kako je istakao, tokom susreta sa igračima kazao im je da Slobodi predstoji najlakša utakmica.

"I dalje stojim iza takve odluke, jer mislim da mi nemamo šta izgubiti na Grbavici, ali možemo mnogo dobiti. Mislim da je u ovom trenutku veće psihološko opterećenje kod Željezničara i njihovog trenera koji je izgubio prvu utakmicu od momenta dolaska na kormilo tima. To je dobra stvar kako bi se vidjelo da ni Željo nije bauk. Kad to kažem mislim da se o njihovim ambicijama koje su bile izražene na početku prvenstva stvorila fama da je u pitanju najjači klub, tim i tadašnji stručni štab", naglasio je Jagodić.

Dodavši da je potpuni optimista kada je riječ o predstojećoj utakmici, Jagodić je kazao da se stanje od trenutka kada je došao na mjesto šefa stručnog štaba Slobode do danas dosta pomaklo naprijed.

Pred derbi na sarajevskoj Grbavici Jagodić raspolaže i širim izborom igrača, a oni koji dobiju priliku kazao je da će dati svoj maksimum na terenu.

"Naši igrači koji nisu bili u posljednjim utakmicama na spisku, a samim tim i konkurenciji, radili su sa ekipom. Ovdje mislim na Ordagića, Stjepanovića i Subića, ali sada neću reći da li će svi ili samo jedan od njih sutra biti starteri. Moje pravilo je da igraju najspremniji i najzdraviji, ali ću reći da imam slatke brige pred sutrašnju utakmicu, jer sad napokon mogu razmišljati da bi igrači koji bi ušli sa klupe u određenom momentu trebali dići nivo igre. Mislim da to može biti presudan momenat za sutra", nastavio je Jagodić.

Tuzlanski stoper Ibrahim Škahić podsjetio je da tim ima iskustva sa sarajevskim Željezničarom.

"Pobijedili smo ih na početku ove sezone. Sada ne možemo reći sa sigurnošću da idemo pobijediti. Niko nije favorit protiv Želje na Grbavici, ali atmosfera u našem timu je dobra. Vraćaju nam se tri standardna igrača i mislim da možemo izvući povoljan rezultat. Također, smatram da će u predstojećoj utakmici biti dosta taktičkog nadmudrivanja, ali ako oni (igrači Željezničara, op.a.) budu navalili na nas, vjerovatno ćemo iskoristiti takve situacije", istakao je Škahić.

Susret Željezničara i Slobode na rasporedu je sutra od 16 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Nakon derbija na Grbavici Jagodić igračima daje dva slobodna dana, a nakon reprezentativne pauze slijede pripreme za tri ključne utakmice koje Tuzlacima, kako je istakao strateg, mogu donijeti drugu poziciju na tabeli, a također mogu ostati na šestoj ili sedmoj.

"Obećavati neću ništa, ali mislim da su kapaciteti koje ima igrački kadar Slobode u ovom momentu sigurno zadovoljavajući za ambicije kluba, a to je liga šest i borba za Evropu", zaključio je Jagodić.