Nogomet
0

Jagodić: Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, a drugo sjajno

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Na Tušnju je danas odigrana zanimljiva utakmica u kojoj su Tuzlaci bili na ivici ponora gubivši 0:3 protiv Zrinjskog, a na kraju su zamalo došli do pobjede.

Završeno je rezultatom 3:3, što je s obzirom na dešavanja na terenu, po mnogima, i najpravednije.

"Zamalo je bilo i na Grbavici, kada smo u finišu mogli pobijediti kao i danas. Dopustili smo si previše luksuza. Prvo poluvrijeme odigrali smo katastrofalno, jer sredina terena nije imala dva čestita dodavanja. Nismo spriječili igru Zrinjskog u tranziciji, kada osvoje loptu. Čak smo im poklonili dva gola. O penalu neću da razgovaram, ali treći gol nam je zamalo uništio sve naše zamisli", izjavio je za Fenu trener Slobode Vlado Jagodić.

U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka potpuno drukčija ekipa Slobode.

"U svlačionici smo dogovorili da pokušamo u prvih deset minuta nastavka postići gol i zato sam uveo dva svježa igrača. Međutim, mi u 54. minuti primamo treći gol i nakon 0:3 sve ovo sada izgleda super. Protiv jednog Zrinjskog gubiti s ovolikom razlikom, a na kraju smo imali dvije prilike i da pobijedimo, ne može bilo kakva ekipa", kaže Jagodić.

Na kraju je zahvalio svojim igračima na borbenosti i upornosti, ali i publici.

"Imamo dobru ekipu, ali kod pojedinaca još ima mušica koje treba izbiti iz glave kako bismo došli do još sadržajnije igre. Kažem, kada nakon ovakve igre osvojite bod protiv Zrinjskog, koji će sigurno osvojiti naslov prvaka, mogu samo pohvaliti svoje igrače, ali samo za igru u drugom poluvremenu. Publika nas je nosila kada je bilo najpotrebnije i njima se posebno zahvaljujem", zaključio je Jagodić.