Liga prvaka
5

Iznenađenje u Madridu: Real u finišu utakmice izbjegao poraz od Club Bruggea

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Real Madrid i Club Brugge podijelili su bodove na Santiago Bernabeuu u okviru drugog kola Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2.

Prvu priliku na utakmici propustio je Benzema još u šestoj minuti, a samo tri minute kasnije gosti su zaledili domaće navijače. Dennis je pogodio na asistenciju Taua za 0:1. Vrijedi istaći da je sudija Kabakov zbog moguće ofsajd pozicije provjeravao ispravnost gola VAR tehnologijom.

Modrić i Varane su potom opasno zaprijetili za domaće, a da se Brugge ne šali pokazao je Tau u 35. minuti kada je Courtois u zadnji tren spasio pogodak.

Potpuni šok za domaće uslijedio je u šest minuta prije odlaska na odmor kada je fantastični Dennis udvostručio prednost belgijske ekipe. Kroos je u posljednjoj minuti mogao smanjiti rezultat, ali je bio zamalo neprecizan pa je 0:2 bio rezultat prvog poluvremena.

Slično kao kod prvog gola Bruggea, sudija je pomoću VAR-a morao odlučiti da li treba priznati pogodak Ramosa iz 55. minute. Na kraju je ustanovljeno da ofsajda nije bilo pa je Real smanjio rezultat na 1:2.

Igra se primirila sve do 84. minute kada je Kabakov pokazao drugi žuti karton Vormeru pa su gosti meč okončali s deset igrača. Odmah je ta prednost urodila plodom jer je Casemiro minut kasnije postavio konačnih 2:2.

Club Brugge sada ima dva boda nakon prva dva kola, dok je Realu ovo prvi osvojeni bod.

U utakmici grupe C, Shakhtar je pobijedio Atalantu u Italiji rezultatom 2:1. Za ukrajinski klub pogađali su Moraes i Solomon, dok je Zapata bio strijelac za domaće.

Grupa A:

Real Madrid - Club Brugge 2:2

Tabela:

Grupa C:

Atalanta - Shakhtar 1:2

Tabela: