Nogomet
3

Izet Hajrović: Spreman sam napraviti veliki posao u dresu Galatasaraya

Anadolija
Izet Hajrović (Foto: Anadolija)
Izet Hajrović (Foto: Anadolija)
Novi član istanbulskog Galatasaraya Izet Hajrović i trener golmana Claudio Taffarel održali su konferenciju za novinare uoči početka Kupa Turkish Airlinesa u Antaliji, a bosanskohercegovački reprezentativac Hajrović je poručio da je spreman da napravi veliki posao u dresu Galatasaraya.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u Galatasaray. Načinio sam veliki iskorak u svojoj karijeri. Nadam se da ću napraviti dobar posao u Istanbulu", kazao je Hajrović.

Onje kazao da će dati sve od sebe da iskoristi priliku koja mu se pruži.

"Htio, ne htio, dolaskom u Galatasaray dolaze i pritisci i to je po meni normalno. U Turskoj postoji pravilo za strane igrače. Konačnu odluku uvijek donosi naš trener Mancini. On određuje i prvi tim i klupu. Želim dati sve od sebe i zaigrati u timu. Čekat ću svoju priliku i spreman sam pkazati šta mogu na terenu", kazao je Hajrović.

Istakavši da nikada nije imao problema pri adaptaciji na novu sredinu, Hajrović je kazao da ni u timu žuto-crvenih nema nikakvih problema.

Poznati golman i bivši reprezentativac Brazila Taffarel se također obratio novinarima i kazao da Galatasaray nema nikakvih potreba za novim golmanom, jer ima dovoljno dobre golmane na klupi. Ova izjava je ponukana medijskim napisima nakon povrede prvog golmana istanbulskog tima, Muslere

Na upit novinara o mogćim novim imenima u dresu Galatasaraya, Taffarel je potvrdio da su u toku pregovori o dovođenju Brazilca Alexa Tallesa iz Gremia. On je kazao da postoji obostrana saglasnost, ali da je procedura teška i da administracija radi na tom pitanju.

"Riječ je o međuklupskim pregovorima. Pored Alexa, postoje još neka imena za koja smo zainteresirani i na čijem dovođenju radimo", kazao je Taffarel.