Nogomet
93

Hajrović prošao ljekarski pregled: Prelezak u Galatasaray je velika motivacija

Anadolija
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović nakon što je obavio ljekarski pregled u izjavi novinarima je kazao kako za njega prelazak u Galatasaray predstavlja veliku motivaciju jer se radi o klubu sa velikom historijom i ambicijama.

"Od ranije znam mnogo stvari o Galatasarayu. Ovo je klub sa bogatom i dugom historijom. Sretan sam što ću igrati u ovom klubu. Ponosan sam što sam ovdje", rekao je on.

Istakao je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je turski Galatasaray.

"Ovo je zaista velika motivacija za mene. Klub je fantastičan. Sve je izvrsno, stadion, trening centri i imamo izvrsne navijače. Sve je prelijepo i perfektno", kazao je Hajrović.

Na kraju je kazao kako će se lako navikunuti u Turskoj jer već zna neke turske riječi.

“Znam i neke turske riječi jer mi Bosanci ih koristimo i naviknuti smo na turski jezik. I muslimani smo i imamo dobre međusobne odnose. Mislim da će i to biti pozitivno za mene što sam u ovakvoj zemlji”, kazao je novi igrač istanbulske Galate.

Inače, Hajrović će danas potpisati i zvanični ugovor sa turskim klubom.

Hajrović je sinoć stigao u Istanbul gdje ga je na aerodromu u Istanbulu dočekalo nekoliko stotina navijača Galatasaraya koji su satima nestrpljivo čekali kako bi vidjeli novo pojačanje turskog velikana.

Ranije se spominjalo kako nije poznata visina odštete koju će Galatasaray platiti bivšem klubu bh. reprezentativca, švicarskom Grasshoppersu.

Hajrović bi, prema dogovoru, naredne četiri i pol godine trebao provesti u Turskoj.