Sporni momenti
28

Iz Širokog se žale na suspenziju Krstanovića, da li je napadač prestrogo kažnjen?

Piše: O. T.
Napadač Širokog Brijega Ivan Krstanović nakon što je dobio crveni karton protiv GOŠK-a suspendovan je na četiri meča Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iz Širokog Brijega smatraju da je kazna prestroga.

Klupska televizija Širokobriježana je zabilježila sporni momenat koji se desio u 69. minuti pri vodstvu GOŠK-a rezultatom 2:0.

U službenom izvještaju nakon utakmice Krstanovićev prekršaj nad protivničkim igračem opisan je kao "namjerni prekršaj, namjerno udaranje laktom protivničkog igrača u predjelu lica i prsa, bez lopte".

"Iz priloženog videa se jasno vidi kako je domaći igrač teatralno inscenirao pad nakon kontakta s Krstanovićem, a ne, kako je izvještaju zabilježeno, zbog udaranja u predjelu glave i prsa", navode iz Širokog.

Iskusni napadač Širokobriježana je kažnjen na zasjedanju Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te će propustiti duele protiv Mladosti, Željezničara, Borca i Sarajeva.

Ovaj crveni karton nije jedini sporni momenat zbog kojeg su iz Širokog nezadovoljni. Ranije je klub objavio i video na kojem su njegovi igrači tražili dva penala, ali se sudija Dragan Petrović nije oglasio.

Suđenje je nakon utakmice otvoreno kritikovao i trener Širokog Goran Sablić.

Podsjetimo, Široki je u 4. kolu Premijer lige u gostima poražen od GOŠK-a rezultatom 2:1.