Kod Silve nema straha
14

Iz Cityja stiže izjava koja se neće svidjeti Realovcima uoči spektakla: Nema to veze s grbom

D. P.
Bernardo Silva ne strahuje od rivala (Foto: Screenshot)
Bernardo Silva ne strahuje od rivala (Foto: Screenshot)
Jedna od zvijezda Manchester Cityja Bernardo Silva najavio je polufinalni okršaj u Ligi prvaka protiv Real Madrida te poručio da se niko na Etihadu ne plaši slavnog rivala.
Bernardo već godinama igra zapaženu ulogu u Cityju i Guardiola ga koristi na raznim pozicijama, od svog primarnog napada po krilu pa sve do odbrane, gdje je znao nastupiti ove sezone po specijalnom zadatku.

Pitanje je hoće li i na koji način će ga Pep Guardiola koristiti večeras, no ukoliko zaigra, imat će važnu ulogu. Na konferenciji za medije dao je izjavu koja se vjerovatno neće svidjeti nikome u Real Madridu, a već je postala viralna na društvenim mrežama.

Naime, Bernardo Silva nije jedan od onih koji smatraju da uspjeh u Ligi prvaka ima veze s grbom i mentalitetom kluba. Portugalac tvrdi da je bitno kakvi igrači igraju za Real, a ne da li je to klub s pobjedničkim mentalitetom.

"Real jeste najveći klub u Evropi jer su osvojili ovo takmičenje najviše puta. Znamo da ih je teško pogoditi, ali vjerujte mi, nema to nikakve veze s grbom. Nikada se ne radi o grbu kluba protiv kojeg igrate, već o igračima na terenu koji igraju za taj klub", rekao je Bernardo i objasnio:

"Pobjeđivali su najviše jer su imali najbolje menadžere i igrače, a ne zbog grba i dresa. Da nisu imali Modrića, Kroosa, Viniciusa, Benzemu i ostale, nikada ne bi osvojili ništa jer dresovi i grbovi ne pobjeđuju. Mi to sada imamo također. Imamo vrhunskog trenera i vrhunske igrače pa straha uopšte nema", dodao je Portugalac.

Duel Real Madrida i Manchester Cityja na Santiago Bernabeuu igra se večeras s početkom u 21 sat. City važi za prvog favorita takmičenja i vidjet ćemo da li će se uspjeti revanširati za prošlogodišnji poraz od Reala, upravo u ovoj fazi takmičenja.