Poboljšati kvalitet fudbala u regiji
299
Ivica Osim: Većina ekipa na Euru nije puno bolja od BiH
Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svedska nas razbila nijemci rasturili portugal razvalio francuska pobijedila spanci oderali irska pobijedlila ko ono još ima na evropskom da smo igrali sa njima
hrvatska nas derala, grci nas cijepali u sred zenice ima li jos?
Ma nismo mi toliko losi koliko nam treneri nemaju pojma iz prostog razloga sto dolaze iz vremena dinosaurusa, Svaka cast Papetu kao igracu ali fudbal koji on sprovodi i fudbal koji se danas igra su 2 svjeta razlicita. To sto on fura je fudbal iz 80-ih..Da ne pricam o izboru igraca..Juce su me Grci posjetili na nas. Ista igra, brani se i idi na kontre uz obavezno razmisljanje da je protivnik bolji...svi smo vidjeli kako su zavrsili...
Covjek zaboravio da doda u sjedecem fudbalu
Jučer rekoh kako su Francuzi i Portugalci u 1/4 finalu . Danas samo da dodam kako su Portugalci u polufinalu. Da lio to nekome nešto govori? Uz sve primjedbe na Sušićevu inertnost i tromost u razmišljanju ipak Švabo nije daleko od istine.
I Svabo je samo covjek, pa je kao i vecina starih ljudi u toj zivotnoj dobi posenilio. Ne zaboravimo i mozdani udar, zao mi je, ali tako je. Irska nas je trebala dobiti 3 gola razlike, a znamo kako su prosli na EP-u ili je i Irska tehnicki dobro potkovana ekipa, sto neki biser napisa i osta ziv?
Tako je Ivice ja se slazem niko nije bolji od Bosanaca i Hercegovaca...Mi najvise dignemo ljude na noge i euforiju stvorimo...
Dragi moj , i dragi mi Ivice Osimu . Kada okosnicu nasega tima budu cinili nogometasi iz Veleza , Zelje , Sarajeva , Sirokog , Zrinjskog , Borca .... , ali cak i iz nizerazrednih klubova , a imamo takvih ( !!! ) , pa se ta \"repka\" uigra malo , onda cu povjerovati u ono sta si rekao . Cast svaka internacionalcima , ali , priznaj , para ljude kvari ! Treba i drugim momcima pruziti sansu ! A rezultate nece dugo trebati cekati .
Bolji smo bili od Francuza a oni supci se izvukose opet. A oni portugalci deru sve zivo, nije ni cudo sto nas oderase, ali opet uz sudijinu pomoc.
mi da smo upali u grupu sa Njemackom,Holandijom i Danskom ne da ne bi boda uzeli nego je pitanje da li bi gola dali.I to je jedina istina.Realno daleko smo mi od svjetske fubalske kreme ali eto fino je kad se raja malo zapali, baraz ovo-ono.Evo sad 90% nacije misli da imamo najlaksu grupu za SP a Grci ce nas razbucati da necemo znati gdje smo a sa svim ostali ce biti povuci potegni i onda taktiziranje kao sa Albancima,ma dosta nam je i bod protiv Latvije na strani.I na kraju ce opet biti ove izjave ma malo nam je falilo.
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar,pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se. Mozda vam se igra na pocetku ucini teska, ali odmah prvi dan cete dobiti poruku od svog licnog mentora koji ce vam pomoci da shvatite igru.
ma naš najveći problem je naš mozak prepametni,ufurani.za nas nema autoriteta,svi bi da budemo predsjednici,selektori...u nas nema kolektivnog pamćenja,mi smo ublehe koje uvijek iznovaq uče iste lekcije,pa opet ne skontaju ništa.bagro,kad se OSIM spomene ustaj na noge,pročitaj i nauči nešto i ne seri...
Da nema Papeta mi bi sad bili umjesto ceha/portugalaca...
e moj ivice, dobre namjere imas ali katkad pobrkas loncice....pa covjece boziji, znas li kako se radi u srbiji i hrvatskoj, a da ne spominjem europu...u srbiji imas komiteta i komisija usvakom sportu, pa jere ovo mjere ono...u hrvatskoj imas LIGU u svim sportovima za osnovnce, koju posjecuju svaki drugi dan Boban, Radja, Balic .i dr....cuj hrvtaska nije bolja neko rece, pa osim Dzeke nijedan igrac BiH ne bi bio ni medju 16 u hrv....necemo nikad naprijed dokle god se ne pogledamo u lice i ne zasukamo rukave...TAKOM JE TO U USRANOM GRADU GDJE KONOBAR NE ZNA PERSIRATI NIKOGA NI DA MU UPERIS PISTOLJ U SLJEPOCNICU...
Volim i cijenim Ivicu Osima,ali isto tako strašno me nervira njegova demagogija,ironija pa i sarkazam.Ovo što je rekao je čisti sarkazam,mi smo daleko od kvaliteta i vrha u svemu pa i u fudbalu.Samo pogledajte jednu činjenicu koja glasi da više od 50% građana ove države niti navija niti eventualno želi igrati,pogledajte kako nam je uređena i oragnizovana država,i kako onda da očekujemo uspjehe u sportu!!Neko pomenu Hrvatsku da nema bolje igrače od nas,najlakše je biti lud pa bježati od činjenica.
Igraci su nam poglupi, a selektor nezainteresovan za svoj posao, takvi necemo nigdje i ne mozemo. Da se igraci spuste na zemlju i pocnu posteno raditi svoj posao, a ne setkati se po terenu i glumiti fudbalske zvijezde dok u klubovima sjede na klupi za rezervne igrace i da selektor konacno shvati da ima posao i da treba poceti raditi umjesto sto nezainteresovano odradjuje ugovor preko neke stvari, imali bi realne sanse za plasman na veliko takmicenje. Tacno je sto je Ivica rekao, jer u fudbalu mnogi nedostaci koje igraci imaju, mogu se kompenzirati na razne nacine. Samo treba imati selektora koji zeli i zna raditi svoj posao i igrace koji znaju koliko mogu, a koliko ne i koji su spremni raditi na svojim nedostacima. Umisljeni igracici i setaci u fudbalu nemaju mjesta, zato imaju mjesto pored TV da gledaju velika takmicenja ili u klubovima na klupi za rezerve.
ja baš mislim da je obrnuto, ne znam o kojim Bosancima ti pričaš