Napustio Inter
49

Ivan Perišić zvanično stigao na jednogodišnju posudbu u Bayern

K. H.
Hrvatski nogometaš Ivan Perišić zvanično je postao novi igrač minhenskog Bayerna, potvrđeno je na službenoj stranici prvaka Njemačke.

Perišić je u Bayern stigao na jednogodišnju posudbu iz Intera uz mogućnost da Bavarci otkupe njegov ugovor za 20 miliona eura, a na ime posudbe će morati platiti italijanskom timu pet miliona eura.

Ranije je trener Intera Antonio Conte rekao da se Perišić ne uklapa u njegov sistem igre te da mu ne može pronaći najbolju poziciju pa je nakon toga bilo jasno da će Hrvat napustiti klub i promijeniti sredinu. Interesovanje je odmah pokazao Bayern koji je brzo postigao dogovor s Perišićem, a nakon toga i s Interom te je transfer i zvanično potvrđen.

"Perišić će nam odmah pomoći svojim dugogodišnjim iskustvom na vrhunskom međunarodnom nivou, tehnički je snažan i fleksibilian u igri prema naprijed i nazad", rekao je Hasan Salihamidžić.

Nakon što je postalo jasno da će Perišić postati novi igrač Bayerna, bilo je mnogo kritika na račun kluba, trenera Nike Kovača i samog igrača, zbog čega je trener Bayerna morao reagovati.

"Mislim da kritike na njegov račun nisu na mjestu, jer govorimo o Perišiću kao o lošem igraču, a on to nije. Stefan Effenberg je s 30 godina stigao u klub i donio Bayernu Ligu prvaka. Moramo prestati gledati na godine igrača i više se koncentrisati na ono što donose ekipi", kazao je Kovač novinarima u Njemačkoj.

Perišić je u Njemačkoj igrao četiri godine, odnosno od 2011. do 2015. godine, a u dresu Intera odigrao je 163 utakmice na kojima je postigao 40 pogodaka i upisao 37 asistencija.