Žestoki napadi
151

Italijani ljuti nakon ispadanja Rome: Nova nepravda, za sve je kriva UEFA

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Romin sportski direktor Monchi bio je izuzetno ljut nakon ispadanja italijanske ekipe iz Lige prvaka jer su za to, među ostalim, zaslužne brojne sudijske greške.

"Primili smo gol iz ofsajda u prvoj utakmici, ovdje nam nisu dosuđena dva penala. A jedan je očito bio za crveni karton. Vrijeme je da podignemo glas. Ne samo Roma. I Juventus je isto prošao protiv Real Madrida. Italijanski nogomet mora podignuti glas, jer ovo što smo vidjeli je šokantno. Igrali smo svim srcem, ali moramo čestitati Liverpoolu na prolasku dalje. Međutim, i analizirati šta se dogodilo. Na Anfieldu je treći gol postignut iz ofsajda. Ovdje nam nisu dosuđena dva penala. Ja sam Španac, došao sam ovdje prije godinu dana i mislim da je vrijeme da italijanski nogomet podigne glas, jer ovo nije normalno", rekao je Monchi te dodao kako ne razumijem zašto se ne koristi video tehnologija u najvažnijem klupskom takmičenju na svijetu.

"To mi stvarno nije jasno. Još uvijek se događaju greške. Ne nanosi to samo ekonomsku štetu. Uloženo je i puno strasti i napornog rada. Igrači su u svlačionici bili stvarno ljuti. Dali su 100 posto u drugom poluvremenu i bili su sjajni. Moramo uvesti VAR u Ligu prvaka, jer se bez toga više ne može. Ne znam zašto UEFA to odbija. Mislim da je video tehnologija potrebna jer bi navijači u šali mogli govoriti da bi u finalu igrali Bayern i Roma da je korišten VAR, ali to je u stvari istina", poručio je Monchi.

Naslovnica Corriere dello Sporta
Naslovnica Corriere dello Sporta

I italijanski mediji su žestoko udarili po UEFA-i pa je Corriere dello Sport s naslovnice tako kratko poručila "Nova nepravda".

"Nove sudijske greške na štetu italijanskog kluba: Romi nisu dosuđena dva čista penala", pišu Italijani.