FK "Sarajevo"
0

FOTO / Istina za Vedrana Puljića, stipendija za Igora

Sarajevo-x.com
Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Legeae" (Foto: Sarajevo-x.com)
Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Legeae" (Foto: Sarajevo-x.com)
U prostorijama Fudbalskog kluba "Sarajevo" održana je najavljena press-konferencija na kojoj je potpisan ugovor između kluba i kompanije sportske opreme "Legea", koja je i prije nekoliko sezona oblačila tim s Koševa. Također, Upravni odbor FK "Sarajeva" je danas saopćio da je bratu ubijenog Vedrana Puljića osigurana mjesečna stipendija.

Na današnjoj press-konferenciji Zijad Blekić, predsjednik kluba FK "Sarajevo", i Zvonimir Marić, predstavnik kompanije "Legea", potpisali su dvogodišnji ugovor.

"Čekali smo dan kada ćemo se ponovo vratiti na Koševo", kazao je Marić.

FK "Sarajevo" je danas potpisao jednogodišnji ugovor i sa Udruženjem građana "Bordo prijatelji 1946."

Potpisivanje ugovora između FK
Potpisivanje ugovora između FK "Sarajevo" i "Bordo prijatelja" (Foto: Sarajevo-x.com)
"I ja sam član Udruženja ‘Bordo prijatelji’ i nije mi jasno kako stara uprava nije znala iskoristiti pozitivnu energiju oko kluba. Našim dolaskom ‘Sarajevo’ više nikada neće biti isto", kazao je Blekić, prvi čovjek bordo tima, izazvavši ogroman aplauz brojnih navijača koji su prisustvovali konferenciji.

Također, Aldin Popara, predstavnik navijača FK "Sarajevo" istakao je danas kako navijači prekidaju bojkot i vraćaju se na sjevernu tribinu.

Popara je pozvao članove UO FK "Sarajevo" da istraju u traženju istine za Vedrana Puljića i da ubica bude procesuiran.

Predstavnik UNFKS-a i Zijad Blekić (Foto: Sarajevo-x.com)
Predstavnik UNFKS-a i Zijad Blekić (Foto: Sarajevo-x.com)
"Na posljednjoj sjednici UO FK ‘Sarajevo’ raspravljano je o događajima u Širokom Brijegu i o traženju istine i procesuiranju odgovornih", napomenuo je Vlastimir Mijović, dok je Blekić dodao da je traganje za istinom za Vedrana Puljića prioritetan cilj.

Članovi Upravnog odbora FK "Sarajevo" danas su saopćili da je bratu Vedrana Puljića, Igoru, osigurana stipendija od 200 KM mjesečno, te su istakli da će pomoći Igoru da se zaposli u klubu kada završi fakultet koji trenutno studira – Fakultet za sport.

Na kraju konferencije Blekić je napomenuo da će u ponedjeljak u štampanim medijima biti objavljen oglas u kojem će pisati da svi ljudi kojima je FK "Sarajevo" ostao dužan mogu javiti u prostorije kluba. Bit će obavljen razgovor i napravit će se ugovor o otplati na određeni period.