Igrači odlaze sa Koševa
0

"Hitno" potrebna nova lica, Jovanovića niko nije zvao

Piše: Edin Isanović
Nedavno je imenovan novi Upravni odbor FK "Sarajevo“. Kako smo već pisali, za predsjednika bordo tima jednoglasno je izabran Zijad Blekić, koji je najavio velike promjene.

Ipak, nova lica u UO već su se suočili sa problemima. Osim teške finansijske situacije, tim sa Koševa su napustili Alen Škoro (karijeru nastavio u Meksiku), Zoran Belošević ("Cluj“), Milan Muminović ("Borac“) i Mirza Rizvanović ("Zrinjski“). Svi pomenuti nogometaši nastupali su u udarnoj postavi.

Mirza Varešanović je na prvom sastanku sa čelnim ljudima kluba rekao kako su mu neophodna kvalitetna pojačanja u bordo svlačionici. Posebno je podvukao bokove. Istakao je da je klubu "hitno“ potreban jedan defanzivni vezni nogometaš i jedan napadač.

Svakako treba istaći da su igračima koji su otišli sa Koševa istekli ugovori, a kako smo uspjeli saznati Mirza Rizvanović uopće nije želio razgovarati sa novom upravom o mogućem ostanku. Recimo i to da je jedan od najboljih igrača "Sarajeva“ u prošloj sezoni Milan Muminović već ranije dogovorio odlazak u Banju Luku, tako da novo rukovodstvo nije imalo previše prilika da ispravi greške svojih prethodnika (koji igračima nisu isplatili četiri posljednje plaće). Već na prvom sastanku u klubu ih je dočekao predstavnik "Borca“ koji je zatražio ispisnicu za nekadašnju "bordo osmicu“.

Što se tiče pojačanja u medijima se dosta špekulisalo o jednom imenu - Vlastimiru Jovanoviću, igraču "Slavije“. Međutim, prvi čovjek tima iz Istočnog Sarajeva, Dragan Kulina, je za Sarajevo-x.com rekao:

"Čitao sam da 'Sarajevo' želi Jovanovića. No, do sada nije bilo nikakvih kontakata, niti službeno, niti putem telefona. On je igrač pod ugovorom 'Slavije'.“

Na pitanje o cijeni, odgovara:

"To je poslovna tajna. Jedino što mogu reći jeste da Jovanović nije jeftin“, naglašava Kulina.

Drugi na listi želja bio je Damir Smajlović, napadač "Slobode“. No, prema posljednjim informacijama, on je produžio ugovor sa Tuzlacima.

Ovih dana potekla je priča da se pregovara sa Igorom Žuržinovom, nogometašem "Zrinjskog“, a sve se više spominje povratak i Veldina Muharemovića. Sve u svemu, novo rukovodstvo koševskog premijerligaša čeka mnogo posla.

Za kraj treba spomenuti da je Vlastimir Mijović ispred novog Upravnog odbora FK "Sarajevo“ zadužen za odnose sa medijima.