Dijamantov agent
641

Irfan Redžepagić: Džeko je protiv Barce odbranio doktorsku disertaciju na maestralan način

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Irfan Redžepagić, poznati bosanskohercegovački menadžer koji zastupa Edina Džeku, u razgovoru za Klix.ba kazao je da su gledaoci širom svijeta sinoć mogli vidjeti kako Dijamant brani "doktorsku disertaciju protiv Barcelone".

Roma je napravila čudo protiv Barce u Rimu nakon što ju je u revanšu četvrtfinala Lige prvaka savladala rezultatom 3:0 i tako s ukupnim rezultatom 4:4, zbog više postignutih golova u gostima, prošla u polufinale.

Junak Rome u dvomeču protiv Barcelone bio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je u Barceloni postigao gol u porazu od 4:1, dok je u Rimu postigao gol i iznudio penal u pobjedi rezultatom 3:0.

Redžepagić, koji Džeku zastupa od početka Dijamantove karijere, smatra da je Džeko pred milionskim auditorijem pokazao da posjeduje znanje za najveći nivo svjetskog nogometa.

"Edin je sinoć pred milionskim auditorijem širom svijeta odbranio doktorsku disertaciju i to na jedan maestralan način. To je učinio protiv jedne vrhunske ekipe čime je dokazao da ima znanje za najveći mogući nivo. Edin je to pokazao cijelom svijetu po ko zna koju put. Slobodno mogu reći: ako je Željezničar bio Edinova osnovna škola, onda su Teplice bile srednja škola, Wolfsburg fakultet, Manchester City magistarski studij, a sinoć je u dresu Rome odbranio doktorsku disertaciju", kazao je Redžepagić.

Naš sagovornik smatra da je Džeko još jednom pokazao zašto je najveći ambasador BiH u svijetu. Svojim uspjehom razveselio je sve Bosance i Hercegovce širom svijeta.

"Edin je usrećio mnoge Bosance i Hercegovce u BiH, ali i mnoge u dijaspori koji sada mogu ponosno kazati odakle su. On je naš najveći ambasador i osoba po kojoj nas ljudi u svijetu prepoznaju", govori Redžepagić.

Pred Džekom i Romom je sada ogroman izazov, a to je nastup u polufinalu Lige prvaka. Osvajanje takvog takmičenja bilo bi ispunjenje sna.

"Osvajanje Serije A ili Lige prvaka, što nije nemoguća misija, a to pokazuje izbacivanje Barcelone, bilo bi ispunjenje sna", rekao je Redžepagić.