28-godišnji Velšanin
3

Inter zainteresovan za Balea, Manchester United navodno odustao

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Gareth Bale (Foto: EPA-EFE)
Inter će pokušati dovesti Garetha Balea na kraju sezone ukoliko Real Madrid odluči da ga proda, piše Independent.

Čelnici i stručni štab Reala žele ojačati svoj napad tokom ljeta, a Bale više nema status nedodirljivog igrača. Manchester United je dugo bio favorit za dovođenje Velšanina, no, pomenute novine navode da je sada interes Crvenih vragova za ovog igrača ravan nuli. Razlog za to su Baleovih 28 godina, visoka cijena te raniji dolazak Alexisa Sancheza.

Inter je zasad jedini zainteresovani klub za Balea po aktuelnoj cijeni, a pažnju Talijana je privukao još u sezoni 2010/2011 kada ih je doslovno uništio igrajući za Tottenham.

Nerazzurri još uvijek imaju problema s Finansijskim Fair Playem, čak i nakon što ih je preuzela Suning Grupa, koja je također mora poštovati ograničenja na kineskom tržištu.

Bale se pridružio Realu 2013. godine u rekordnom transferu vrijednom 100 miliona eura, a od tada je odigrao 182 utakmice te je postigao 81 pogodak i osvojio dvije Lige prvaka i titulu u Španiji.

Međutim, njegov utjecaj je znatno umanjen čestim povredama. Marco Asensio i Isco imaju sve više povjerenja kod trenera Madriđana Zinedinea Zidanea.