Serie A
0

Inter u odbrambenim problemima, Roma bez Tottija i Tonija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Milanski Inter u velikim je odbrambenim problemima uoči nedjeljnog gostovanja kod Udinesea u 26. kolu Serie A.

Udinese - Inter

U utakmici protiv Udinesea Interov strateg Jose Mourinho neće moći računati na suspendovane Waltera Samuela i Ivana Cordobu, kao i povrijeđenog Cristiana Chivua. Problema s povredama imaju i brazilski branič Lucio, dok su Marco Materazzi i Davide Santon također na popisu povrijeđenih, ali bi njihov povratak na terene mogao biti požuren. Također, utakmicu s klupe neće moći voditi niti sam Mourinho koji služi prvu od tri utakmice suspenzije zbog komentiranja suđenja na utakmici sa Sampdorijom proteklog vikenda. Udinese s druge strane ne može računati na suspendovanog Cristiana Zapatu, dok su nastupi Gaetana D'Agostina, Christiana Oboda i Antonija Floresa upitni zbog povreda.

Milan - Atalanta

Milan nema većih problema s povredama uoči nedjeljnog domaćeg sraza s Atalantom i trener Leonardo ne može računati tek na povrijeđenog Lucu Antoninija i suspendovanog Mathieua Flaminija, dok se u kadar vraćaju Clarence Seedorf, Gianluca Zambrotta i Amantino Mancini.

Napoli – Roma

Gorak okus nakon ispadanja u 1/16 finala Evropske lige Roma će pokušati sprati na gostovanju kod Napolija. U Seriji A "giallorossi" su bez poraza od oktobra prošle godine, a osmu uzastopnu pobjedu tražit će bez povrijeđenih Francesca Tottija, Luce Tonija i Davida Pizarra. Za Napoli neće nastupiti Gianluca Grava, dok je još uvijek upitan nastup Fabija Quagliarelle zbog uganuća zgloba.