Serie A
0

Inter slavi naslov u Sieni?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Naslov prvaka ovog će se vikenda slaviti ili u Milanu ili Rimu. Roma "scudetto" vreba iz prikrajka, a pole position za petu uzastopnu krunu kolo prije kraja drži Inter.

Zbog mogućih nereda navijača u gradovima potencijalnih budućih prvaka utakmice Milana i Juventusa, odnosno Lazija i Udinesea pomaknute za subotu. Svi ostali dvoboji 38. kola Serije A igrat će se u nedjelju s početkom u 15.30 sati.

Sampdoria - Napoli

Posljednji i jedini su put Sampdorijini nogometaši igrali utakmice Lige prvaka sada već davne 1992. godine. Priliku za ponoviti taj uspjeh pruža nedjeljni susret protiv Napolija. Ipak, izvrsne Sampdorijine igre i mogući izlazak u najjače klupsko evropsko nogometno takmičenje ovih su dana u sjeni napisa talijanskih medija prema kojima ekipa ostaje "obezglavljena". Naime, Luigi Del Neri apostrofira se kao sljedeći Juventusov trener.

Što se samih timova tiče izvjesnim se čini da za Sampdoriju u nedjelju neće istrčati Luciano Zauri. Napoli, koji će sljedeće sezone igrati Europa ligu, bit će u posljednjoj utakmici kola lišen pomoći suspendovanog Ezequiela Lavezzija.

Atalanta - Palermo

Petoplasirani Palermo nalazi se na dva boda zaostatka od Sampdorije i sasvim je jasno da i ta ekipa ima svoju "matematiku" za kraj sezone. Popisu povrijeđenih nogometaša za susret protiv Atalante pridodan je suspendovani veznjak Giulio Migliaccio. Nicola Amoruso nalazi se među suspendovanim igračima gostujućeg tima.

Siena - Inter

Peti uzastopni naslov talijanskih nogometnih prvaka nudi se Interovim igračima u toskanskom gradu čija ekipa kraj sezone dočekuje s padom u Seriju B. Lucio i Wesley Sneijder ponovno konkurišu za ekipu nakon što su odradili posljednje treninge, međutim ne i branič Ivan Cordoba.

Chievo - Roma

Interovo moguće posrnuće čeka Roma. Dva boda zaostatka nude minimalnu priliku za "scudetto", no uz poraz "nerazzurra" trebat će pobijediti Chievo na gostovanju. I to bez suspendovanog Johna Arnea Riisea.

Sve ostale utakmice nemaju nikakav utjecaj na naslov prvaka, borbu za mjesta u Evropi ili ispadanje iz Serije B.