Serie A
52

Inter senzacionalno poražen na domaćem terenu, nije pomogao ni rezervista Džeko

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Sassuolo pobijedili su na stadionu "Giuseppe Meazza" u 26. kolu Serije A favorizovanu ekipu Intera rezultatom 2:1 pa su tako produbili krizu u kojoj se nalazi aktuelni prvak Italije.

Šok za Inter uslijedio je već u osmoj minuti kada je Raspadori pogodio za 0:1 na asistenciju Berardija. Nisu se uspjeli domaći ni oporaviti kako treba, a Sassuolo je udvostručio prednost. Traore je odlično centrirao s lijeve strane, a Scamacca je još bolje reagovao i glavom zatresao mrežu Intera.

Domaći su u potpunosti kontrolisali posjed lopte te su stvorili veliki broj prilika, ali gotovo nevjerovatno je da pored silnih pokušaja nisu uspjeli postići pogodak u prvom poluvremenu.

Trener Simone Inzaghi je na poluvremenu odmah reagovao i u igru ubacio kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku te Dumfriesa, ali mu to nije mnogo pomoglo.

Igralo se izuzetno otvoreno u drugom poluvremenu te su obje ekipe mogle postići i po nekoliko golova. Međutim, briljirali su golmani, a Inter uprkos tome što je imao 25 šuteva nije uspio zatresti mrežu protivnika.

Inter je ostao na drugom mjestu Serije A s dva boda manje od lidera Milana koji ima jednu utakmicu više. S druge strane, Sassuolo je preskočio Empoli i sada je na 11. poziciji. U narednom kolu Inter gostuje Genovi, dok će Sassuolo dočekati Fiorentinu.

Rezultat i strijelci:

Inter - Sassuolo 0:2 (Raspadori 8', Scamacca 26')

Tabela: