Gazzetta otkriva
58

Inter sanja spektakularan napadački trio, Lautaro bi "žrtvovao" Džeku

D. P.
Džeko i Lautaro činili su sjajan tandem prošle sezone (Foto: EPA-EFE)
Džeko i Lautaro činili su sjajan tandem prošle sezone (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera nisu uspjeli odbraniti titulu u Seriji A, a to znači da će uslijediti i pojačanja za narednu sezonu. Nerazzurri sanjaju spektakularan napadački trio.

Paulo Dybala već dugo se spominje kao potencijalno pojačanje Intera nakon što je kao besplatan igrač napustio Juventus. Argentinac je i ranije bio na meti Intera, ali je transfer imao malo šansi za ostvarenje.

Povaratak u Inter sanja i Romelu Lukaku koji se nije usrećio u Chelseaju, ali je već pokazao da zna igrati u Italiji i da mu je Inter mjesto na kojem je pružao najbolje partije u karijeri.

Najveća zvijezda Intera Lautaro Martinez sanja da bi mu se Lukaku i Dybala mogli pridružiti u svlačionici milanskog kluba te bi ovaj trio definitivno predstavljao jedan od najjačih na svijetu.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, Lautaro je čak spreman "žrtvovati" Edina Džeku jer je svjestan da ne bi bilo mjesta za četvericu tako kvalitetnih napadača.

"Inter pokušava, Lautaro vjeruje da će se desiti. Svi zajedno u Interu za napad iz snova. Marotta i Ausilio moraju pronaći način da spoje luksuzan napadački trio u napadu. Ključ bi mogao biti oproštaj od Edina Džeke", stoji u tekstu Gazzette.

U Interu rade paralelno na dovođenju Lukakua i Dybale, dok Martinez ostaje nedodirljiv i jedini siguran u napadu Simonea Inzaghija za narednu sezonu.

Ne treba ni naglašavati koliko bi Dybala i Lukaku značili Interu i oduševljenje navijača je razumljivo. U tom slučaju Inter bi bio veliki favorit za Scudetto naredne sezone.