Luciano Moggi
0

"Inter je glavni krivac za krah Italije"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi, koji zbog namještanja utakmica još uvijek ne smije raditi u nogometu, svako se malo oglasi u italijanskim medijima. Ima svoje mišljenje o svim temama, pa tako i sada o krahu "azzurra" na Svjetskom prvenstvu.

Još kratko vrijeme aktealni svjetski prvaci su, podsjetimo, završili svoj nastup u Južnoj Africi već u prvom krugu. Osvojili su svega dva boda i ostali na dnu tabele grupe F. Moggi tvrdi da je za sve kriv - Inter.

Tačnije gomilanje stranaca u italijanskim klubovima, a posebno u Interu koji je u finalu Lige prvaka, u pobjedi protiv Bayerna 2-0, igrao bez ijednog italijanskog igrača sve do 92. minute kada je ušao Marco Materazzi.

"Kao prvo, želio bih reći da smo sve vrijeme željeli u osmini finala izbjeći Holandiju i uspjeli smo", cinično je započeo Moggi razgovor za Sussidiario.net.

"Kao što sam i očekivao, sve je na SP-u bilo na niskoj razini. Italija prolazi kroz smjenu generacija, ali sadašnja nema istu kvalitetu kao prošla. A kvalitetu je teško pronaći ako klubovi ne investiraju u mlade igrače. Danas Inter, koji osvaja sve, ima početnu postavu sastavljenu od 11 stranaca. I eto vam rezultata takve politike", zaključio je Moggi.