Grupa F
109

Inter ispao iz Lige prvaka, Barcelona i Borussia Dortmund idu dalje

K. H.
Inter - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Ekipe Barcelone i Borussije Dortmund osigurale su plasman u osminu finala Lige prvaka.
Barcelona je meč posljednji meč grupne faze protiv Intera igrala bez Messija i Piquea, ali je bez obzira na to vrlo hrabro zaigrala na Giuseppe Meazzi. U 23. minuti Perez postiže gol za 0:1, no Lukaku u 44. minuti postiže gol i tako pred poluvrijeme vraća svoj tim u igru.

U nastavku meča Inter je svim silama pokušavao doći do drugog pogotka i prolaska dalje, ali muk domaćim navijačima priredio je rezervista Fati koji lijepo pogađa u 87. minuti, čime je faktički donio prolazak Borussiji Dortmund.

Borussia je u svom meču u vodstvo stigla u 10. minuti kada Sancho kruniše fantastičnu akciju svog tima i postiže gol za 1:0. Taj rezultat je na semaforu bio sve do 43. minute kada Soucek pogađa za 1:1, no novo vodstvo Borussiji donio je Brandt nakon asistencije Sancha u 61. minuti.

Činilo se da će Borussija mirno privesti meč kraju, ali onda Wigl u samo 11 minuta dobija dva žuta kartona i ostavlja svoj tim s igračem manje, ali su do kraja ipak uspjeli sačuvati prednost i plasirati se u osminu finala Lige prvaka, zajedno s Barcelonom.

<iframe id="sofa-standings-embed-1467-23766" width="100%" height="297px!important" class="lazyload" data-src="https://www.sofascore.com/hr/turnir/1467/23766/tablica/tablice/ugradi" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>