Stiže u Italiju?
12

Inter će pokušati dovesti Simeonea, remi s Milanom "presudio" Pioliju

Klix.ba
Diego Simeone (Foto: EPA)
Diego Simeone (Foto: EPA)
Remi Intera s Milanom je, nakon vodstva 2:0, prema pisanju talijanskih medija osudio trenera Nerazzurra Stefana Piolija na otkaz pa će klub u narednom periodu pokušati dovesti aktuelnog trenera Atletico Madrida Diega Simeonea.

Interova nada za plasman u Ligu prvaka je izgubljena nakon što je ekipa izgubila dva boda protiv ljutog rivala Milana, a prije toga doživjela poraze od Sampdorije i Crotonea. Uprkos prednosti od 2:0 nakon prvog poluvremena, Inter je osvojio samo bod jer se Milan vratio i izjednačio na 2:2. Prema izjavama brojnih izvora za talijanske medije, to je bio "posljedni ekser u Piolijev kovčeg", jer novi vlasnici iz kineske grupe Suning namjeravaju dovesti novog trenera na kraju sezone.

Antonio Conte je bio prvi izbor, no, on je istakao da želi ostati u Chelseaju, gdje se bliži tituli prvaka Engleske u svojoj prvoj sezoni. Drugi na listi je Diego Simeone, bivši igrač Intera i aktuelni trener Atletico Madrida, koji bi se navodno volio vratiti u Italiju i biti trener Intera. Nedavno je "skratio" svoj ugovor s Atleticom do juna 2018. godine, što bi moglo značiti da planira odlazak.

La Gazzetta dello Sport navodi da Inter planira privući El Chola prepuštajući mu svu moć, odnosno ulogu trenera i sportskog direktora u narednih pet godina.

Ukoliko Inter ne uspije dovesti Simeonea, pokušat će osigurati usluge aktuelnog menadžera Hull Cityja Marca Silve.