Barcelona pretrpjela dva poraza
2

Iniesta: Nedostaje nam Vilanova, teško je bez glavnog trenera

Totalsport
Andres Iniesta
Andres Iniesta
Andres Iniesta, vezni igrač Barcelone i jedan od ključnih igrača katalonskog velikana, priznao je kako se ekipa muči u odsustvu prvog trenera Tita Vilanove.

Barcelonin trener se nalazi u New Yorku. Vilanova je 20. decembra prošle godine po drugi put operisao tumor parotidne žlijezde, te je krajem januara u SAD-u krenuo s drugom fazom oporavka - tretmanima hemoterapijom i zračenjem. Najavljeno je da se neće vratiti na dužnost do kraja marta. Vođenje ekipe je preuzeo njegov pomoćnik Jordi Roura.

Barcelona je bez Vilanove pretrpjela dva teška poraza. Prvo je izgubila prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka u gostima kod Milana 2-0, a onda je pretrpjela i domaći poraz od Real Madrida 3-1 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, čime se oprostila od tog takmičenja.

"Lagali bismo kad bismo rekli da nas Titova odsutnost nije pogodila. Nije normalno ili logično nemati uz sebe glavnog trenera. Nije nam lako. Najvažnije je, jasno, Titovo zdravlje. Kada nam se vrati, nadam se da ćemo još uvijek biti u Ligi prvaka i vodeći u prvenstvu", izjavio je Iniesta.