Najbolji nogometaš Evrope
7

Iniesta: Cristiano Ronaldo mi je čestitao na nagradi

Klix.ba
Andres Iniesta, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo na dodjeli nagrada (Foto: AFP)
Andres Iniesta, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo na dodjeli nagrada (Foto: AFP)
Andres Iniesta, vezni igrač Barcelone i selekcije Španije, jučer je u Monacu proglašen najboljim igračem u Evropi za sezonu 2011/2012. Iako su mnogi mediji prenijeli kako Cristiano Ronaldo, koji je završio kao trećeplasirani, nije želio čestitati Iniesti na osvojenom priznanju, ispostavilo se da to nije istina.

Kasno sinoć, Iniesta je stigao u katalonsku prijestolnicu, gdje su ga dočekali mnogobrojni španski novinari.

"Teško je bilo osvojiti ovu nagradu uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Iskreno, nisam očekivao ovu nagradu", kazao je virtuoz Barcelone, čiji telefon nakon proglašenja nije prestajao zvoniti.

"Prvo sam razgovarao sa svojim ocem, koji nije mogao doći na dodjelu priznanja. Dobio sam na stotine poruka i ovim putem se zahvaljujem svima, posebno mojoj porodici i saigračima iz kluba i reprezentacije", dodao je Iniesta.

Iako su mnogi mediji širom svijeta objavili kako Portugalac u dresu Real Madrida Cristiano Ronaldo nije čestitao Iniesti na nagradi, to nije tačno.

"Čestitao mi je i ništa više. Biti u Monacu na samoj dodjeli nagrade je priznanje za sebe", kazao je Iniesta te dodao kako je njegov tim u drugoj utakmici Superkupa Španije u prvom poluvremenu loše igrao, ali i to da su svoju igru popravili u drugom dijelu.

Podsjetimo, Real Madrid je osvojio prvi ovosezonski trofej nakon što su u uzvratnoj utakmici na Santiago Bernabeu savladali Barcelonu rezultatom 2:1 (2:3).