Igrači Sparte Prag treniraju sa ženskim timom jer su vrijeđali sutkinju

Klix.ba
5.10.2016. u 17:23
26
13
Igrači Sparte Prag treniraju sa ženskim timom jer su vrijeđali sutkinju
26
Igrači Sparte Prag treniraju sa ženskim timom jer su vrijeđali sutkinju Tomaš Koubek (Foto: EPA)
Sparta Prag je poslala dva igrača u ženski tim nakon što su vrijeđali pomoćnu sutkinju govoreći joj da treba ostati u kuhinji.
Tomaš Koubek i Lukas Vacha su kritikovali i vrijeđali Luciju Ratajovu nakon što je ona propustila signalizirati čisti ofsajd za izjednačenje ekipe Brno u domaćem remiju protiv Sprate Prag (3:3). Ratajova je bila pomoćna sutkinja na tom meču i nije signalizirala ofsajd prije pogotka ekipe Brno u 92. minuti.

Ofsajd koji Ratajova nije signalizirala Ofsajd koji Ratajova nije signalizirala


Vacha zbog povrede nije igrao u tom meču, ali je na Twitteru nakon utakmice zakačio fotografiju sutkinje i napisao "Kuharica", dok je Koubek, golman Sparte, nakon utakmice kazao: "Po mom mišljenju, žene trebaju ostati u kuhinji i ne suditi muški fudbal."
Uslijedile su žestoke reakcije Fudbalskog saveza Češke, ali i Sparte koja je igrače poslala da treniraju sa njihovim ženskim timom uz obrazloženje da igrači "svojim očima vide da žene znaju biti vješte i na drugom mjestu osim u kuhinji".

Koubek je prije "kazne" na svom Facebook profilu uputio javno izvinjenje svim ženama i izrazio kajanje zbog kazanih riječi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: